Hvis du leder efter et hurtigt og nemt måltid du kan lave, når du forventer at få mange gæster til en julefrokost, middagsselskab eller andre arrangementer, bør du kigge nærmere på de danske tarteletter med fyld af høns i asparges.

Denne danske klassiker egner sig til alt fra børnefødselsdagen til julefrokosten til konfirmationen og endda også som forret til en 3-retters menu. En af de store fordele ved denne ret er, at du kan lave den dagen før eller om morgenen før dit selskab og blot køle sovsen ned til du skal servere. Du kan med fordel også fryse fyldet ned og tage det op når du skal bruge det.

Høns i asparges er en klassiker, der passer til alle ganer og man kan tage den i SÅ mange retninger, alt efter, hvilke grøntsager man putter i. Du kan også sagtens lave tarteletter med andet fyld end høns og asparges – prøv f.eks. fyld med fisk, rejer og små grøntsager som ærter og gulerødder.

madlavning grøntsager

Leder du efter en helt klassisk opskrift på høns i asparges og tarteletter som mormor lavede dem så klik her.

En god klassisk tartelet med høns i asparges – så nemt kan det gøres

Ønsker du at lave en helt klassisk servering, skal du kaste dig hovedkulds ud i at lave en opbagt hvid sovs, koge kylling og holde den klassisk med asparges som eneste grøntsag. Det er ikke svært at lave tarteletter, når først du har lavet sovsen kan det passe sig selv i flere timer uden at du skal tænke på om kylling og asparges får for meget tilberedning eller mister smagen.

Du laver en klassisk opbagt sovs ved at starte med en melbolle bestående af margarine og mel som lige skal samles i gryden og melet skal bage en smule af. Derefter tilsætter du jævnligt mælk, aspargesvand og kyllingefond for at jævne sovsen og lade den koge op. Smag til med salt, peber og citron – så er du hurtigt i mål.

Du kan med fordel koge kyllingen først, denne skal blot koge med et par bouillonterninger i 35-45 minutter, hvis du bruger kyllingebryster, derefter kan du nemlig bruge kyllingefonden til at lave sovsen med for at få mest mulig smag. Mange skærer kyllingen i tern – riv den i stedet med to gafler – det giver mere fylde og smag.

Du kan sagtens bruge aspargessnitter på dåse til denne ret – du skal nemlig bruge vandet fra dåsen til sovsen – det er alle mormødres fantastiske og knap så hemmelige trick. Du kan altid pynte med friske asparges og lidt persille når du serverer dine tarteletter.

bord_service