Vi danskere er i højere og højere grad blevet ude mennesker, eller måske ligefrem friluft-entusiaster. Det skyldes formentlig det seneste årtis store fokus på sundhed, økologi og det at passe godt på sin krop og sjæl.

Af samme årsag er flere af begyndt at gå lige så meget op i vores have indretning som vores indretning af vores hjem. I de næste afsnit giver vi dig gode råd til at indrette din have moderne og funktionelt.

 

En moderne have

 

Nutidens moderne have kendetegnes typisk ikke længere med store nøje tilrettede bed og praktiske havestole. Haver i dag skal være funktionelle, nemme at holde og ikke mindst indbyde til hygge og ren afslapning. Er man en børnefamilie, så kan man vælge at dele haven op i tre zoner eller områder. En børnezone hvor de små kan lege, her skal der ideelt set være plads til en sandkasse og måske også trampolin, gyngestativ og legehus.

 

Midter-zonen kan så være området for hele familien. Her stiller man havebordet og stole samt en smart gasgrill, der kan lave aftensmad til hele familien på rekordtid. Det er her alle generationer samles på de lune sommerdage.

 

Den sidste, og for nogen måske vigtigst session, er chill out området. Her skal der være lounge møbler i form af behagelige solsenge og komfortable flyder sofaer og lave borde. Fuldend stemningen med en hængekøje mellem to træer, så du kan blive gynget i søvn i skyggen.

Ønsker du at bruge dette område store dele af året, også når solen ikke kigger frem, så gør det delvist overdækket. Installer elektriske varmere og have rigeligt med varme tæpper og bløde puder til rådighed. På den måde bliver det et idyllisk have område, som kan bruges næsten året rundt.

Grøntsager og frugt fra egen have

 

Som nævnt tidligere i teksten, så tyder alle tendenser på, at vi danskere vægter økologi højere og højere. Og hvad er mere økologisk og bæredygtigt end at dyrke sine egne grøntsager og frugt? Plant et æble eller pæretræ strategisk i haven, de kan nemlig vokse sig rigtig store med tiden. Lav din egen lille køkkenhave med bede af gulerødder, tomater, jordbær og rabarber. Dine børn vil med garanti finde det sjovt, at finde med i udviklingen fra jord til bord. Visse ting egner sig dog ikke til at dyrke i det relativt kolde danske klima. Ønsker du alligevel at prøve kræfter med for eksempel appelsiner eller vindruer, så kan du investere i et drivhus. Det kræver dog nøje opsyn og pasning, hvis man skal have held med at dyrke den type frugt.

 

Nøjagtig som med vores smag boligindretning, så er vores smag i haveindretning naturligvis også forskellig og yderst individuel. Ovenstående er derfor ment som inspiration og tips til en eventuel måde at indrette eller forny haven på.

Du kan finde mere inspiration på diverse sociale medier, blogs eller i førende boligmagasiner.