Mange køber carporte og får det lavet, da det både er flot og nydeligt, men det er som regel også smart at have. Det gælder om at finde carporte, som er holdbare samtidig med det er stilrent og smukt. Det danske klima har nemlig ændret sig markant, og derfor kræves der mere af carporte, og de materialer som skal stå udenfor. Der findes enkelte carporte og så er der en dobbelt carport.

 

Hvilken carport skal man vælge?

Det er vigtigt at sige, at en carport ikke blot er en carport, men det er en form for pynt og udsmykning til boligen, som skal være flot og funktionel. Carporten skal stå der i mange år, og kunne holde til det. Derfor skal du overveje behovet for carporten før, at du går ud og køber carporten. Skal taget på carporten være fladt eller buet, og skal den passe sammen med huset eller øvrige bygninger. Hvilket materiale skal den laves af, og alt det er overvejelser, som man skal gøre sig inden man køber carporten, som man tænker er den perfekte.

 

Enkelt eller dobbelt carport?

Endnu engang starter det hele ud med, at du skal afgøre hvad du har brug for, og fastslå behovet før jagten går ind. Det er vigtigt, at købet af carporten er velovervejet, så du stadig er glad for købet om fem år, og ikke står og tænker, at det egentlig ikke er så vigtigt at få. Dog gør du altid klogt i at søge rådgivning af folk, som har viden og ekspertise på området, så du får en solid hjælp, og ikke bare springer ud i noget. Netop når du skal afgøre om det er en enkelt eller dobbelt carport du skal have, så skal du afgøre hvor mange biler der skal holde. Der er det endnu engang foreslået, at man tænker ud i fremtiden. Sidder man i øjeblikket med en bil, bør man overveje om man måske skal købe en dobbelt, så man er forberedt på der formentlig kommer en ekstra bil i løbet af de næste par år, så det handler meget om at kigge langsigtet fremfor kortsigtet.

dobbelt carport

Ekstra tilføjelse til carporten

Nogle vælger at få en carport, og så får de også lavet et skur, som regel vil sidde i forlængelse af carporten. Hvis man går med den løsning, så har man et opbevaringsrum i forlængelse af carporten, hvilket kan være at foretrække, hvis du har brug for lidt ekstra plads til opbevaring. Nogle laver også værksted enten i carporten eller i skuret, men vælger man at gøre det i skuret, så er pladsen som regel begrænset. Der er dog nogle regler som skal følges, når det er man laver et skur, som er en småbygning på grunden, som ikke er en del af boligen. Man må nemlig ikke bo i et skur, som er i småbygnings-afdelingen, eller opholde sig der i længere tid, hvilket er relevant viden. Nogle får også bestilt deres carport og designet den, så der er indbygget et skur, som også vil komme med i handlen.