Hvis haven trænger til en kærlig hånd og lidt nyt liv, så kan nogle nye planter udendørsplanter hjælpe gevaldigt på den mørke og lidt kedelige. Men hvilke planter egner sig til udendørsbrug og kan klare vind, regn, sol og blæst? Hvis du er i tvivl, så kan du læse med her og få nogle bud på udendørsplanter til at peppe haven op.  

Hvad end de skal have sol eller skygge, så bestil dine udendørsplanter hos Supergrønt Plantecenter.

Planter der skal have skygge 

Hortensiaen er en god udendørsplante, som bærer på den fineste blomst, der giver lys og farve til enhver have. Den blomstrer fra maj-august, men er også ganske fin, når den ikke bærer blomster. Man skal dog være opmærksom på at hortensiaen kræver skygge, da solen kan udtørre jord og plante. Derfor skal man overveje, hvor man planter den.

En staud, der også tåler skygge er løvefod, og til trods for den korte blomstringsperiode fra juni-juli, så er det en rigtig fin blomst at anlægge i haven. Løvefod er faktisk også blevet brugt som en slags lægeplante. Der er faktisk mange planter der kan holde til skyggen, du kan finde flere bud ved Supergrønt plantecenter.

Planter der skal have sol 

En palme derimod er rigtig glad for en masse sol. Den stammer jo også fra varmere himmelstrøg og har også et eksotisk udtryk. Det kan være fint at blande de forskellige udendørsplanter, da de har meget forskelligt udtryk. Så kan man designe sin egen have med lidt af hvert.

En drueplante eller en Vitis Vinifera er endnu et eksotisk input til haven. Med en drueklase hængende ved verandaen eller terassen kan man drømme sig til varmere himmelstrøg. Så kan man måske ovenikøbet helt undlade en udenlandsrejsen? Udover en skøn og idyllisk pynt bærer planten jo den dejligste frugt, som modnes i september.