Der er rigtig mange af os, der har en skøn have tilknyttet vores hjem. Nogle af os har en have, som vi deler med andre, og andre af os er så heldige at have et lille grønt og privat område. Uanset hvad der er tilfældet for dig, så er din have faktisk ofte mere spiselig, end du tror. Det skyldes, at der er rigtig mange planter, der er spiselige, og som faktisk også er ganske sunde. Og så kan din have pludselig blive langt mere attraktiv, end du først havde troet. Læs mere om det lige her nedenunder.

Drivhus

Haven kan bærer mange daglige rutiner lige fra afslapning til madlavning 

Det er de færreste af os, der kan forestille os en hverdag uden en have. Det er den, der giver os det grønne uderum, som kan give energi i hverdagen. Den sørger for, at vi kan komme ud og få noget frisk luft, og på den måde er det den naturlige forlængelse af vores hjem. Det er især noget, der kommer til udtryk hen over sommeren, hvor den faktisk mange steder er et helt ekstra hjem, som der tages i brug. Det er for eksempel noget, der gør sig gælden med terrassen eller et drivhus, der pludselig kommer til at danne kreds om mange af de daglige rutiner lige fra afslapning til madlavning.

Mange har et drivhus eller en urtehave der kan give masser af friskt til bordet  

Og lige præcis når det kommer til madlavningen, kan haven være et stort aktiv. Det er noget, der gør sig gældende, hvis man har et drivhus eller måske blot en mindre urtehave. Her kan der nemlig gro alt fra lækre grøntsager til friske bær, som man kan nyde hen over sæsonen. Det er med til at give det ekstra pift til madlavning, og så er der også bare noget helt specielt og lækkert ved at spise noget, som man selv har dyrket. Og så ved man desuden også, at det er sundt og ikke blevet sprøjtet – med mindre man selv har gjort det selvfølgelig.

Spiselig

Alt lige fra mange blade til flere blomster er spiselige 

Dog er der også flere andre ting i haven, der kan spises. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med mange af de blade, som der kan findes rundt omkring. Disse kan med fordel føjes i en lækker sommersalat, hvor de udover at være en fryd for øjet og kan give det ekstra strejf af noget friskt. Det samme gør sig gældende med blomsterne i haven, som bestemt også kan være en stor glæde at spise.

Mange olier er naturlige – men kan de så derfor godt spises? 

Mange af sådanne naturlige ting laves der også olier på, og derfor er der mange, der mener, at alle olier kan indtages lige såvel, som alle olier også kan bruges til at pleje huden. Det er dog ikke helt sandt, idet der er forskel på de olier, der bruges i madlavning – disse er helt rene og naturlige og dem, som puttes på huden, som sagtens kan være tilsat for eksempel nogle lækre dufte og andre gode egenskaber, som er gode for netop kroppen. Læs mere om det på Cosmos