De saftige, ovale frugter med orangerøde farver er et hit hos både børn og voksne i efterårsperioden.

Blommetræet er et populært frugttræ i de danske haver, og frugterne har mange anvendelsesformer. Herunder kan der læses nærmere om, hvordan Victoria blommetræet udplantes og plejes for optimalt udbytte og vækst.

De mange kvaliteter ved blommetræet

  • Frugttræet er populært som følge af dets smukke blomstring og lækre frugter
  • Blommer har et hav af anvendelsesformer fra syltning over dessert til marmelade samt tilbehør
  • Træsorten er hårdfør og enkelt at pleje efter udplantning
  • Blommetræet er et løvfældende træ, som kan blive helt op til 10 meter højt
  • ”Victoria” er en særlig god sort, som egner sig til lagring af frugterne
Få dit eget blommetræ her

Udplantning og pleje af Victoria blommetræet

Victoria er en sort, hvor træet er i stand til at bestøve sig selv. Dette betyder, at træet kan udplantes enkeltstående og frit i haven. Det er dog også muligt at udplante træet i potte. Træet skal plantes i beriget jord (f.eks. muldjord) og skal gødes i løbet af vækstsæsonen. For fritstående træer kan det være nødvendigt at binde træet fast for at skåne det mod vind og blæst.

Det er kendetegnende for blommetræet, at det i de første år efter udplantning har en kraftig vækst, og at denne reduceres i takt med, at træet begynder at give frugt. Beskæringstidspunktet er ikke nær så vigtigt, når det kommer til blommetræet. Mængden af frugt og vildtvoksende grene kan reduceres ved at beskære træet efter behov i vinterperioden, hvor træet er i dvale.
Beskæringen hjælper med til at optimere udbyttet af træets frugter, da netop blommetræet er et frugttræ med stort frugtudbytte.

Sådan beskærer du dit blommetræ:

Blommerne modnes over sommeren og er klar til at blive høstede i september. Victoria blommerne kan med fordel lagres under kølige forhold efter plukning, hvor det er muligt at have dem opbevaret i op til 2 uger.