Det er hyggeligt at plukke blommer fra sin egen have. Blommer fra træet Althans Reine Claude har en frisk og delikat smag. Den syrligt blommes frugtkød er fast og stadig meget sagtigt. Blommerne kan høstes i september eller oktober. Blommetræet har et idyllisk udtryk i haven.
Du kan her læse om fordele ved sorten Althans Reine Claude og få tips til plantning og beskæring af træet.

Køb dit eget blommetræ her

Forcer ved sorten

Om blommen fra sorten kan blandt andet fremhæves:

  • Sund og frisk spisefrugt
  • Middelstor og rund blomme
  • Smuk rødorange farve
  • Syrlig vinsmag
  • Fast og saftigt frugtkød
  • Sprød skræl
  • 2 ugers lagringstid efter høstning

Tips til plantning

Blomsterne på Althans Reine Claude kræver bestøvning af et andet blommetræ i nærheden. Det kan for eksempel være sorterne Hanita eller Italiensk sveske.
Sorten bør plantes i beriget jord, hvor den trives godt. Det er en god idé at gøde jorden hen over sommeren. De første par år efter, at frugttræet er plantet, trænger træet til meget vand, mens træet udvikler sine rødder. I tilfælde af tørkeperioder, bør du være grundig med at vande det regelmæssigt.
Du kan også se denne video, som giver en masse gode tips til plantning:

Tips til beskæring

Træsorten Althans Reine Claude har en kraftig vækst, og det kan betyde for tæt grensætning. Når grenene sidder for tæt, cirkuleres luften dårligt rundt mellem blade og grene. Du risikerer, at svampe gør træets blade, grene og frugter syge.

Køb dit eget blommetræ her

For at grenene ikke sidder for tæt, er det nødvendigt at beskære træet med jævne mellemrum. Beskær blommetræet, når det bærer blade. Her er det i godt vækst og har energi til at lukke sårene efter beskæringen. Får træet ikke lukket sårene ordentligt, er det mere modtageligt over for sygdomme.
Beskæring tærer på blommetræer, så gå skånsomt til værks. Beskær hellere for lidt end for meget. Og undgå at beskære træet det første år, hvor det danner rødder.