Elsker du at åbne din have op for venner, bekendte, familie og naboer? Nyder du lugten af en god luns kød og saftige grøntsager der bliver stegt på grillen? Kan du stadig høre børnene, der griner og løber rundt efter hinanden på bare fødder henover det bløde græs? Havemiddage er noget af det bedste og de gode lange sommeraftener bliver taget rigeligt i brug af rige mange danskere hvert år.
Det er aldrig for tidligt at begynde at spekulere i næste års havefest, så her har vi samlet en række råd som du kan få brug for. Læs med her hvis du gerne vil gøre din havemiddag endnu bedre i år.
Sørg for dekorationen
Det er en ting vi af og til har det lidt med at glemme, men den er nu vigtig alligevel. Det føles lidt særligt at sætte sig ned til et bord, der er blevet dækket pænt med en dug og flotte dekorationer. Det er ikke hel den samme fornemmelse, som når man sætter sig ned ved et koldt træbord og spiser mad af skriggule plastictallerkener. Ja, selv maden kan komme til at smage anderledes.
Det er så vigtigt hvordan du dekorerer dine havemiddage og det må du endelig ikke glemme. Nok er der andre ting der også er vigtige, som for eksempel grillen, men denne del af middagen har skam også sin rolle at spille.
Så sørg for at du lige giver nogle overvejelser til, hvordan du har tænkt dig at dekorere din baghave og bordet, før du begynder at inviterer folk hjem på besøg.
Tilbehøret
Kødet er skam meget vigtig på en sådan havemiddag men det er alt det andre skam nu også. Der er sikkert nogle mænd – og kvinder – som hellere end gerne kunne stilles tilfreds med en god klat kød, men langt de fleste vil nu godt have lidt ved siden af også.
Så huske endelig på også at servere lidt salat, kartofler og diverse andre ting med ved siden af kødet. Du kan eventuelt bede dine gæster om at tage lidt med hver. På den måde sørger du for, at omkostningerne bliver holdt nede og at der samtidig er nok til alle.
Husk grillen
Vi kan selvfølgelig ikke glemme aftenens hovedpunkt. Grillen er noget af det vigtigste på aftenen og du kan læse mere her om, de mange forskellige aspekter du må huske på i den forbindelse.
Husk at sætte den rette mand på opgaven! Du og dine gæster skulle helst gerne have noget kød, som i kan nyde og ikke skal hakke jer igennem som skosåler.