Mange mænd oplever i dag, at de bliver distanceret fra deres maskulinitet. Selvfølgelig kan det være svært at snakke om begreber som maskulinitet og femininitet i en tid, hvor der sker et opbrud med kønnene, som vi før har forstået dem. Dog er der fortsat nogen, der har behov for en bekræftelse i deres køn gennem forskellige beskæftigelser, og dette er helt naturligt. Man forbinder ofte hobby for mænd med projekter, hvor man bruger kroppen og hænderne, og der er ingen tvivl om, at der er kommet langt mindre af dette i løbet af de seneste par år.

 

De fleste bruger størstedelen af deres tid foran computeren, og det er de færreste, er på en ugentlig basis kommer i en sammenhæng, hvor de skal bruge deres hænder til noget konkret. For udover det manuelle håndværk er noget, som de fleste søger i en moderne tid, netop det konkrete. Computerverdenen kommer lynhurtigt til at virke både abstrakt og uendelig, og derfor kan det være fordelagtigt at finde noget at beskæftige sig med, der har et resultat, som man rent faktisk kan se, da man på den måde i højere grad vil føle, at man får udrettet noget.

 

Et eksempel på en sådan hobby kunne være havearbejde. Udover, at man får lov til virkelig at bruge sin krop i forskellige sammenhænge, og derudover også får lov til at se et endeligt resultat, kommer man også tættere på naturen. Havearbejde indeholder en lang række forskellige opgaver, og man kan derfor blive udfordret i forskellige sammenhænge. Samtidig vil man også nyde godt af det arbejde, som man udfører, når man kan sidde i haven en dejlig sommeraften sammen med gode venner og et glas rosé. Havearbejde er altså et glimmerende bud på en hobby for mænd.

En hobby, der bliver ved med at give udfordringer

Som det allerede er nævnt, er der en lang række fordel ved havearbejde, der netop lever til de forventninger, som de fleste har til den perfekte hobby til mænd. Dog er haven samtidig også en hobby, der bliver ved med at give. For selvom selve det at plante og anlægge haven på et tidspunkt vil være et færdiggjort arbejde, vil haven fortsat kræve passe og pleje hele året rundt. Der vil selvfølgelig være årstider, hvor haven kræver mere, men samtidig vil der også altid være en opgave, der kan løses. Har du brug for hjælp til at få finansieret din hobby så klik her og læs vores mini-guide

En hobby man kan dyrke sammen

Selvom havearbejde er en god hobby for mænd, er det altså også en aktivitet, som mange kvinder nyder. Dermed bliver det altså en hobby, som man selvfølgelig kan nyde alene, når man har brug for at være sig selv, sin krop og naturen, men det kan samtidig også være en aktivitet, som man kan dyrke sammen med sin kæreste. Der er altså mange aspekter, der følger med det gode havearbejde, og mulighederne og arbejdet vil være uendeligt. Selvom det til tider kan virke som en byrde, vil det størstedelen af tiden være hobby, der giver.