Det skal ikke altid være nemt det med gaver. Du har sikkert oplevet utallige gange, at vedkommendes smil forsvinder, idét han eller hun åbner gaven. Det kan være en skuffende fornøjelse og noget, man ikke har lyst til at opleve gentagende gange. Nedenfor kan du læse mere om, hvordan du bliver bedre til at give gode gaver.

Mulighederne er mange. Det handler bare om at vælge den rette gave (Kilde BT.dk).

Kasse

Julen er hjerternes fest – og et gaveræs 

Du ved det sikkert allerede godt. Julen står for døren, og det er nu, der bliver forventet noget af dig. Det er nu, du skal træde i karakter og vise din kæreste eller andre nære relationer, at du sagtens kan finde ud af at give gaver. De vil formentlig sidde måbende og med julelys i øjnene, når de åbner dine gaver. Til gengæld bliver det en fest for dig, og du kan endelig klappe dig selv på skuldrene – den lange betænkningstid var det hele værd.

Af en eller anden årsag er det ofte mændene, der bliver udsat, når emnet falder på gaver. Kvinden er endnu engang blevet skuffet over årets julegave, og manden svarer med en undskyldende stemme, at støvlerne var udsolgte. Og så måtte han finde på noget andet. Komplikationen og skuffelsen ligger ofte i, at det bare ikke lige var det, manden købte som kompensation, der faldt i kvindens smag.

Vælg med omhu  

Det vigtigste, når du vælger gaver, er, at du vælger med omhu. Hvis du skal give gaver til din kæreste, bør du tænke over, hvordan du bedst kan vise din kærlighed. Køb noget du ved falder i hendes smag. Noget der får hende til at føle sig elsket, og som hun vil huske de fremtidige år. 

Er du kvinde, og køber du til en mand, kan du for eksempel overveje at købe noget til haven. Hvis han er typen, der går meget op i, at haven skal stå skarpt, er et haveredskab et oplagt valg. Det behøver ikke at være specielt kompliceret, så længe du vælger med omhu. 

Hvis du i år gerne vil give en gave, der er af lidt mere personlig karakter, bør du starte tidligt. En personlig gave er ikke en gave, du går ned i magasin og vælger Lillejuleaften. En personlig gave tager tid og kan faktisk godt kategoriseres som et større projekt. 

Læg mærke til de ting, han eller hun fortæller dig, at vedkommende godt kan lide. At få gaver man ikke har ønsket sig, men som man tidligere har nævnt, man godt kan lide, er klart de bedste gaver. Det beviser, at du lytter og husker de ting, du får fortalt. 

Gaver og dekoration

Skriv et kort

Når du først har besluttet dig for en gave, er det altid en god idé at vedlægge et kort. Det kan også være, at din personlige gave i år skal være en rejse, hvor I tager på kærestetur og nyder hinandens selskab.