En måde, du virkelig kan gøre din have unik, er ved at hente inspiration fra fremmede lande. Herhjemme kan det let blive ensformigt, når man kigger rundt på folks haver. Og det er da klart, at man ikke lige tænker på at bruge indtryk fra Sydeuropa, Nordafrika eller Sydamerika, når man bor i Danmark. Danske haver kan være utroligt fine og hyggelige. Men når alle ender med at ligne hinanden, bliver de tit anonyme hver især. Derfor er det en god idé at åbne sin horisont op for nye indtryk.

Tag på ferie sydpå og oplev de smukkeste haver

Det er ingen hemmelighed, at man længere sydpå kan få planter til at gro, som bare ikke vil gro herhjemme. Dette er dog ikke den eneste måde, man kan blive inspireret på. Hvis du ser en masse flotte appelsinlunde, kan du sagtens bruge indtrykket til noget i din egen have. Også selvom du ikke har mulighed for at plante appelsintræer.

Det handler nemlig mindst lige så meget om energien og auraen i en have. Haverne i lande, der ligger længere sydpå er ikke bare eksotiske på grund af det faktum, at de har andre planter. Det har også noget at gøre med, hvordan planterne er organiseret på, og hvordan selve haven er designet.

Det kan være befriende at gøre op med den danske stilrenhed og minimalisme. Et mere bombastisk, struttende og farverigt haveliv giver en helt anden energi i haven. Ligeledes giver de mere bølgende og bløde former en helt anden stemning, end de skarpe hjørner og fliser herhjemme. Det er dog ikke ligefrem let at finde på den slags selv, og derfor kan det være en god idé at rejse sydpå.

Få en fantastisk ferieoplevelse med fokus på haveinspiration

Der er ingen, der siger at det behøver være en utroligt dyr ferie, bare fordi du gerne vil sydpå. Når ferien handler om at finde inspiration til haven, behøver du jo ikke være så fastlåst på, hvor det lige præcis er, du gerne vil hen. Uanset om inspirationen kommer fra Spanien, Portugal eller Marokko, skal den nok hjælpe dig med at få en masse nye idéer til en fantastisk have.

Tag derfor på udkig rundt omkring på nettet. Så kan du nemlig sammenligne priser på forskellige dejlige destinationer, og endda kan du som regel få nogle gode rejsetilbud. Udover at give masser af gode idéer til design og indretning af haven, kan sådan en ferie også være en fordel på mange andre måder. Det at have et formål med ferien, noget at gå på jagt efter, kan gøre turen helt unik for dig og din familie eller venner, som du er afsted med.

I kan sammen gå rundt i byerne og kigge på haver. Måske kan I endda falde i snak med nogle helt fremmede haveentusiaster, og på den måde opleve nye mennesker fra andre kulturer. Der er nemlig ikke noget, der kan samle folk, som en fælles interesse for have, gartneri og skønhed.