Intet er så dejligt som at omgive sig med noget levende – natur med livgivende kræfter – der bringer wellness og skønhed ind i haven, som man kan nyde i en travl dagligdag.

 Figentræet har en central symbolik helt fra historien om paradisets have, over skovens magi og mystik i eventyr, til havens dejlige frugttræer!

 Således også med figentræet ‘brown turkey’ – et af de mest udbredte figentræer i Danmark og det der klarer sig bedst i det danske klima. Vil du læse mere om træerne generelt kan du gøre det her: https://haveselskab.dk/fignetrae.

Køb dit eget træ her

Hvad er et figentræ, og hvornår høstes en figen?

 Den sort figen der hedder ‘brown turkey’ er en figen, der er stedvis godt kan lide sol, men ikke alt for meget vind, så det skal stå lidt i læ, fx. ved en sydvendt væg. Desuden skal det ikke stå badet i vand, så et højt punkt i haven vil derfor være særligt egnet.

Køb figentræ her

Derudover kræver det ikke den store vedligeholdelse og sorten bestøver sig selv og kræver ikke, som i fx. middelhavsområdet, insekter i bestøvningen. Frugter kan man i nogle tilfælde høste hele to gange om året, lidt afhængig af vejr og vind. Når frugterne modnes, rynker de og sprækker måske på overfladen, ligesom stilken bliver slap. Det er tegn på at de er modne og at de dermed også kan benyttes i opskrifter med figen. 

Køb dit eget træ her

Hvordan passer man et figentræ?

 Det er værd at vide at et figentræ vokser hurtigt og breder rodnettet hurtigt ud i frugtbar jord. Dog kan man med fordel sætte det i mindre frugtbar jord, hvor det, til gengæld for at vokse langsommere, sætter lidt flere frugter.

Anderledes sagt: frugtbar jord betyder hurtigskydning af træet, fattig jord, langsom skydning, men større udbytte af figner.

Beskæring skal man foretage, da det som regel vokser hurtigt. Vigtigt er det at beskære hver anden gren, da frugterne vokser yderst og man derfor kan risikere at skære alle frugter væk.

Køb dit eget træ her

Se en komplet guide i videoen herunder:

Køb figentræ her

Indlæg udarbejdet i samarbejde med Herligthjem.dk
Besøg også Herligthjem.dk for tips til hus og have – Her finder du bl.a. en stor guide til valg af havebord.