Går du med en lille drøm om at blive delvist selvforsynende? Det nemmeste område at blive selvforsynende på, er ved frugt og grønt. Her kan alle nemlig være med, så længe man har en have. Man behøver derfor hverken at bo på landet eller at have en masse jord. I denne artikel vil vi komme med lidt inspiration til dig, der gerne vil til at dyrke noget produktivt med dine grønne fingre.

Det er helt fantastisk at dyrke sine egne grøntsager – og det er meget lærerigt for børn at se, hvor maden kommer fra og hvordan hele processen foregår fra frø til færdigt produkt, der kan bruges i madlavningen i køkkenet eller spises direkte fra jorden. Samtidig ved du også selv, hvad dine råvarer har været udsat for, og du kan sikre dig, at det er den allerbedste økologi, du putter i munden. Hjemmedyrket er bare bedst.

Friske guleroedder

Sådan kan du indrette dit drivhus

Drivhuset skal gerne være et hyggeligt sted at komme, hvor du har lyst til at være, og ikke bare et sted hvor du er nødt til at gå ud for at passe dine grøntsager. Sørg derfor for at vælge et drivhus, der har en nogenlunde størrelse. En praktisk indretning vil være at lade kanten hele vejen rundt være til der, hvor planterne gror. I midten kan du så lægge noget grus eller nogle fliser, hvor du arrangerer en lækker lounge med bløde møbler. 

Om sommeren eller foråret, hvor vejret ikke helt er til at sidde ude i haven på grund af regn eller lidt lave temperaturer, så kan du sidde og nyde livet ude i drivhuset, hvor der ikke skal ret meget sol til, før du føler, at du sidder i sydens sol.

Kom i gang i god tid

Når du skal dyrke grøntsager, så gælder det om at komme i gang i god tid. Allerede i det tidlige forår bør du begynde at klargøre. Få vendt jorden og kom ukrudt til livs i køkkenhaven. Det er meget vigtigt, at du følger anvisningerne på de forskellige frø, hvis du vil have et optimalt udbytte af dem. Det er nemlig forskellige tidspunkter på foråret, at de forskellige ting skal plantes. 

Det koster penge at gøre drømme til virkelighed

Invester i egen økologi

Ud over at du får den bedste økologi, så kan du også spare end el penge ved at dyrke dine egne råvarer. Da det er yderst vigtigt, at du følger forskrifterne for tidspunkterne til at plante de forskellige ting, så kan du ikke blot udskyde projektet en måned fordi der ikke er nok penge på kontoen. 

Har du en drøm om at dyrke dine egne råvarer, så kan du eventuelt tage et billigt lån for at få råd til drivhuset og til at komme i gang. Se det som en investering i hjemmedyrket økologi og en investering i at gøre noget, du drømmer om. Ved at tage et online lån, så kan du dele udgifterne til projektet ud over flere måneder. Er du under 25 år, så kan du se en oversigt over billige lån til unge under 25 år her.

Når sommeren står for døren, kan du måske allerede nyde godt af dine lækre, sprøde, hjemmedyrkede grøntsager – eller frugter.