Tager du uret af, når du skal ud at lave havearbejde? Det er der ingen grund til. Du kan nemlig sagtens finde et mandeur, som kan bruges udenfor. 

Selvom vi stort set alle sammen går rundt med en mobil i lommen, så skal du dog ikke af den grund kimse ad det gode gammeldags herreur. Der er nemlig en hel del gode grunde til, at din mobil ikke kan måle sig med et flot herreur

Herreure

Et ur hjælper dig med at passe tiden, så du ikke bruger hele dagen i haven

Hvis man taler med mange yngre personer i dag, så vil de sikkert ryste afvisende på hovedet når talen falder på herreure. Standardsvaret ”Hvorfor skulle jeg dog bære et ur. Jeg har jo min mobiltelefon” vil sikkert blive sagt mere end én gang. Denne holdning er naturligvis ganske almindelig for folk, der er vokset op med mobiltelefoner. Det er selvfølgelig rigtigt, at man blot kan tage et kig på sin telefon for at se klokkeslættet. På trods af dette, så ser det aldrig synderligt elegant ud at skulle rode i sine lommer efter ens telefon. Med et herreur har du ikke blot et flot accessory, men du skal faktisk blot diskret kigge på dit håndled for at se hvad klokken er – og det ser nemlig rigtig elegant ud. En yderligere bonus ved at bære et ur er desuden, at man helt automatisk vil være langt mere bevidst om tiden; og dette har den heldige konsekvens, at man i langt mindre udstrækning vil komme for sent eller simpelthen glemme f.eks. et vigtigt møde.

Et flot herreur er kunst på dit håndled

Et design herreur har andre funktioner end blot at holde tiden nøjagtigt. Et herreur siger nemlig også noget om din personlige smag og stil. For det første er et ur nært forbundet med tradition og ikke mindst historien, så hvorfor ikke vise dette frem? Et flot designet herreur kan nemlig på mange måder sammenlignes med et kunstværk, der i stedet for at hænge på væggen, nu befinder sig om dit håndled. Det er nemlig ikke lige den nemmeste opgave i verden at fremstille et ur. At fremstille et herreur kræver nemlig stor finesse og ekspertise, og ikke mindst en sans for det æstetiske. Fuldstændig som med et kunstværk på væggen. Et veldesignet herreur er ikke mindst en kreativ bedrift, men viser også et teknisk know-how ud over det sædvanlige fra urmagerens side. 

Fritid og livsstil

Et herreur er et arvestykke – det er en mobil ikke

En af de mange grunde til et herreur er en klassiker under ethvert juletræ er først og fremmest, at det er en tidløs gave. Men en anden væsentlig grund til dette er, at et ur er et vaskeægte arvestykke, der er perfekt til at gå videre i arv fra den ene generation til den anden. Et arvet ur fungerer nemlig ofte som en påmindelse hos bæreren om en kær slægtning, der i sin tid selv bar uret. Sidst men ikke mindst er uret som arvestykke også ofte en særdeles værdifuld genstand, der blot vil stige i værdi for hvert eneste år der går. Og hvem ved, måske kan du en dag selv give dit ur videre til den næste generation i din familie.

Hvis et herreur efter endt læsning skulle lyde som sød musik for dine ører, så kunne du måske være interesseret i at se det store udvalg hos en god forhandler. Ved at se det store udvalg, så vil du bestemt ikke løbe tør for flotte herreure sådan lige med det samme.