Der er delte meninger omkring havearbejde. Nogen elsker det, mens andre hader at skulle spendere en hel dag ude i haven. Det er derfor også forskelligt, hvordan haverne ser ud. For dem som ikke har grønne fingre, består haven mest af en græsplæne. Det er en forholdsvis nem måde at holde en have på. Der er dog også dem, der elsker en dag i haven. For dem sprudler haven af energi og liv. For nogen er det at være i haven en form for afslapning, hvor stikker bliver trukket ud.

Plant, plant og atter plant

Hvis man drømmer om en have med mange farver og masser af liv, så skal der plantes nogle planter. Man skal derfor finde skovlen og havehandskerne frem og igang i haven. Det vil være en god ide, at besøge en planteskole. Her vil man kunne få hjælp og vejledning, samt få en masse inspiration til sin egen have. Der findes utallige af planter, så det gælder bare om at finde dem som passer perfekt til din have.

grøntsager

Få din private køkkenhave

Udover at plante planter så er der også mange som vælger at lave deres egen køkkenhave. Her kan man blandt andet dyrke kartofler, tomater, squash osv. En køkkenhave er god på mange måder. Udover at det bringer liv til haven, så får man også en masse grønsager direkte fra haven. Du vil derfor kunne forsyne dig selv mange måndeder om året.

Hold haven ved lige

En stor del af at have en have er at vedligeholde den. En have kræver mange timer, og man skal derfor være klar på at bruge en masse timer der. Hvis en have ikke holdes ved lige, så kan det hurtigt komme til at ligne en jungle. Så ved at beskære diverse planter, samt luge for ukrudt, så bekæmper man dette scenarie. Det samme gælder for ens køkkenhave. Hvis man gerne vil have grønsager til næste år, så skal man sørge for at behandle planterne godt.

Få hjælp hvis det stresser

Hvis det stresser for meget i hverdagen, at skulle holde haven ved lige, så kan det være en ide at hyre en gartner. En gartner vil kunne hjælpe med at haven forbliver pæn. Han/hun vil sørge for at alle planter har det godt, samt at de ser pæne ud. Dette ville være for dem, som elsker en pæn have, men som ikke har tiden til at skulle vedligeholde den.

træ