Et drivhus har hos de fleste husejere til formål at være et sted, hvor der dyrkes tomater, agurker eller blomster.

Med få midler og kreative hænder kan du transformere dit drivhus til at blive et atmosfærisk og idyllisk orangeri, du kan bruge som afslapningsrum og skabe kvalitetstid.

Har du brug for inspiration til at komme godt i gang med at forme og skabe dit eget orangeri, kan du læse med videre og få gode råd til den kreative proces.

Udnyt de mange muligheder med et orangeri

Der er flere grunde til, at det er en god investering at give dit gamle og konventionelle drivhus nyt liv. ”Hvad er et orangeri?”, og ”Hvad kan det bruges til?”, vil være helt naturlige spørgsmål, når du allerede har et velfungerende drivhus til opdyrkning af grøntsager.

Du behøver ikke grave dine planter og grøntsager op for at kunne udnytte de fordele, som et orangeri kan give dig.

Du kan designe drivhuset, så du stadig har adgang til dine botaniske sysler, samtidig med at du indretter det som afslapningssted.

Et orangeri blev oprindeligt bygget i forlængelse af et hus og var ment til at være et ekstrarum lavet af glasplader, hvor blomster kunne overvintre som følge af varmen. De farvestrålende omgivelser i orangeriet og det blomstrende liv tiltrak husets beboere og blev med tiden til et ekstra opholdsrum.

Sådan kender vi orangeriet i dag.

drivhus

Det er et ekstrarum i haven, hvor der er lunt hele året rundt, og hvor det er muligt at skabe sig et meditativt og afslappende helle i hverdagen.

Du kan transformere dit drivhus, så du skaber ekstra plads, du kan bruge til at stresse af, læse, koble fra, falde til ro og nyde de smukke omgivelser.

Kom godt i gang med at forme dit frirum

Den store og praktiske fordel ved at transformere dit drivhus til at blive et atmosfærisk og behageligt orangeri er, at du kan gøre det hele året rundt.

Det kræver ikke indgribende eller omfattende tiltag og ændringer at designe din egen oase i drivhuset.

Du kan finde inspiration med følgende råd, når du vil skabe dit personlige orangeri med tilbehør, som matcher din personlighed:

  • Gør brug af LED-lyskæder for at skabe en hyggelig stemning
  • Brug lanterner som kan holde insekter på afstand fra dig
  • Find bord, bænk eller stol som i størrelse og design matcher dine behov og din smag
  • Gå på opdagelse i planter og krukker
  • Plant dine grøntsager i kasser

Uanset om du bruger dit orangeri sommer eller vinter, er lyskæder med til at skabe den hyggelige stemning. Du kan finde masser af forskellige kæder, så du kan vælge dig den belysning, som du falder til ro i.

Størrelsen på dit drivhus er med til at bestemme designet på bord- og bænkesæt. Sørg for at vælge dig en stol eller bænk med god komfort, så du kan slappe fysisk af.

Det stemningsfulde og idylliske orangeri er fyldt med blomster. Dette kan være din anledning til at gå på opdagelse i nye og anderledes frø, som kan skabe de blomstrende rammer om dit frirum i haven.