Udendørslamper er, som navnet antyder, designet til brug udenfor på eksempelvis ydersiden af en bygning, i et bed, i en indkørsel eller andre lignende steder. I og med at udendørslamper udsættes for det danske vejr dag og nat, skal de være vejrbestandige.

Udover at udebelysning viser dig vejen i mørket, så er denne type af belysning også med til at forbedre sikkerheden omkring din bolig. Men hvor er det så godt at placere udendørslamper?

Udendørslys skal placeres strategisk

Dit udendørslys skal placeres strategisk således, at du får mest mulig gavn af det. Det betyder, at dine udendørslamper bør monteres, hvor du bevæger dig mest, når det er mørkt.

Du bør derfor have lys i din indkørsel, ved garagen samt ved din hoveddør. Har du udendørslamper disse steder, er du garanteret, at du kan bevæge dig nemt og sikkert rundt udenfor, når det er mørkt.

Har du et godt lys udenfor, forøger du herved din egen sikkerhed, når du færdes rundt på dine udendørsarealer. Men samtidigt giver det dig ydermere en anden form for sikkerhed. Ubudne gæster er nemlig ikke vilde med oplyste områder. Du er derfor ligeledes sikret bedre mod eventuelle indbrudstyve, der trænger ind i din bolig.

Lys langs din indkørsel er en god idé

At placere lys langs din indkørsel er en rigtig god idé. Vælger du dette, bliver det nemmere for dig at navigere rundt i din indkørsel selv efter mørkets frembrud.

Alle vil nemlig have mulighed for bedre at kunne se, om der er diverse elementer eller forhindringer, der skal undgås. Det kan eksempelvis være, at du har blomsterkrukker eller andre ting stående, som er svære at se i mørket.

Find vej ved hjælp af lys ved og i garagen

Har du en garage, bliver det meget nemmere at finde vej og manøvrere bilen korrekt ind i den, hvis du har lys ved og i garagen.

Det kan anbefales, at du har en væghængt udendørslampe på hver side af garagen, da det giver det bedste lys. Inde i garagen kan du have en plafondlampe hængende således, at du kan se, når du skal ud af bilen, tage ting ud af bagagerummet m.m.

God belysning ved hoveddøren er en fordel

Endnu et sted, hvor det er en fordel at have en god belysning, er ved din hoveddør. Har du ikke en godt oplyst hoveddør, er det svært for dig at se eksempelvis nøglehullet. Det kan hurtigt give dig problemer, når du kommer træt hjem efter en lang dag på arbejdet og skal låse dig ind i dit hjem.

Tænk ikke på dit elforbrug

Er du nervøs for at få en stor elregning, fordi du har meget lys udendørs? Det behøver du ikke at være, hvis du vælger at bruge udendørs LED-belysning og bevægelsessensorer.

LED-belysning bruger et minimum af strøm i forhold til andre lyskilder. Derfor skal du ikke bekymre dig om elregningen, når du har udendørs LED-lamper.

Desuden har du muligheden for at investere i LED-lys med bevægelsessensorer således, at lyset kun er tændt, når der er bevægelse i området. Det giver dig naturligvis en endnu større besparelse.