Højbede har længe været fast inventar i danske haver og på terrassen. Men er du en af de mange, der går særligt meget i, hvordan dit uderum tager sig ud, kunne det være, at du skulle overveje at forkæle dig selv og dine planter med en mere fleksibel løsning på hjul. 

I denne artikel kan du læse mere om, hvorfor vi mener, at højbede på hjul kan være med til at få mere fornøjelse ud af din have eller terrasse ved at vælge en mere fleksibel løsning, der gør, at du hurtigt kan indrette og udrette efter behov.  

Gør alt det praktiske meget lettere

Når du vælger at sætte hjul under dine plantebede, gør du det meget lettere for dig at pleje dem. En af fordelene, som naturligvis også gælder for almindelige højbede, er at den forøgede højde giver en langt bedre arbejdsposition, som gør, at du helt undgår at stå med bøjet ryg, når du skal tilse dine blomster eller grøntsager. Den tilføjede mobilitet gør det desuden muligt for dig også at gøre planterne en tjeneste. For så kan du placere dem der, hvor de får mest muligt lys. Det er især en fordel for dig, der ikke har så stor en terrasse eller måske en altan – her kan du give planterne de bedste forhold ved at flytte dem efter lysindfaldet.

Sæt planterne i vejret

Ved at få planterne fri fra jorden, sørger du også for, at snegle har sværere ved at angribe dine planter. Med nogle plantekassedesign, der ikke er helt lukkede i bunden, kan overskydende vand også lettere blive drønet fra mulden. Det er der mange planter, der har særligt godt af, da det forhindrer. at der går råd i rødderne. Alt i alt er bedre luftcirkulation rundt om rødderne for rigtigt mange planter og hjælper med at få dem til at gro bedre.

Der er adskillige fordele ved at bruge plantekasser og højbede – men ved at vælge en model på hjul, får du faktisk endnu flere fordele forærende, uden at der følger lige så mange ulemper med. Husk dog at vælge en model i høj kvalitet. Se særligt godt efter hjulene, der jo også skal kunne holde til at stå udenfor i al slags vind og vejr, og som skal kunne holde til den vægtmæssige belastning, du udsætter dem for.