Du har lige skabt en ny have og vil gerne holde en housewarming, da du har brugt lang tid på at få den færdig. Der er mange måder at holde en god fest på, og du skal blot beslutte dig for, hvilken fest du vil holde. 

Skal det være en hyggelig, rolig havefest, eller vil du have, at det skal gå vildt for sig? Det handler alt sammen om dig og dine behov. 

Her kan du få inspiration til, hvordan du skaber en god havefest. Hvis du er gæst til en havefest, vil det altid være på sin plads at komme med en værtindegave. Værtindegaven er vigtig, og det viser, at man har tænkt på personen. Når folk bruger tid og penge på at holde en god fest, er det selvfølgelig på sin plads at komme med en lille værtindegave. 

Den hyggelige havefest 

Først og fremmest skal du beslutte dig for, hvilken slags fest du gerne vil holde. I følgende del kan du se, hvordan du holder den hyggelige havefest. For at holde en hyggelig havefest skal du anskaffe ting, der skaber hygge i haven. Det kunne fx være lyskæder, ildfakler eller tæpper. Hvis du ikke har havemøbler, er det en god idé at skaffe nogle, så folk kan sidde ned og snakke med hinanden. 

Hvis du vil invitere til spisning, kan du fx lave tapas med lækker vin. Tapas er let og overskueligt, også hvis der kommer mange mennesker. Når du har skabt rummet for en hyggelig fest, handler det bare om at hygge sig med de mennesker, der er inviteret. Sæt noget musik på, tal sammen og drik en masse vin. Så kan det kun blive en god aften i haven. 

DJ spiller musik

Den vilde fest

Ønsker du en lidt vildere fest, kan du starte med at sætte et telt op i haven. Der findes telte i forskellige størrelser alt efter, hvor mange mennesker I bliver.  Lav en bar inde i teltet, hvor man kan købe forskellige lækre drinks og anskaf dig et anlæg, der kan spille høj musik. I skal også skabe plads til et dansegulv i midten af teltet, så man senere på aftenen kan danse med hinanden. 

Hvis du inviterer til spisning, skal du nok anskaffe dig stole og borde. Husk en masse pynt, så det visuelt kommer til at se festligt ud. Til sin fest kan man lave forskellige aktiviteter, hvilket får menneskerne tættere på hinanden. Det er kun fantasien, der sætter grænserne for, hvad I kan foretage jer.