Vi er mange, der samler på nipsgenstande, og de fleste af os har nok en ting eller to mere end vi egentlig har plads til, men lige meget om du er typen, der ejer over hundrede forskellige antikke tekopper eller et komplet mågestel, eller om du er typen, der har en nøje udvalgt samling af porcelænskatte, så er der en ting, der er ekstremt vigtigt. Hvordan skal du udstille dine ting?

Her kommer vitrineskabet ind. Det er på en gang designet til opbevaring og fremvisning, og derfor er det den perfekte platform for samlinger af brugsgenstande, der skal vises frem i hele sin herlighed

Udstillingsmontre

Det skal du holde øje med, når du kigger efter et nyt vitrineskab

Det egentlige formål med et vitrineskab er det samme som formålet med et hvilken som helst anden reolsystem eller skab, med en ret markant forskel. Til trods for at vitrineskabet har en umiddelbar praktisk funktion, så skal det også være en æstetisk behagelig oplevelse. Derfor er det den første ting, du bør holde øje med; at du finder et vitrineskab du synes er smukt.

Når du først har fundet et smukt vitrineskab til en billig pris, så er der noget andet du skal overveje, og det er forholdet mellem størrelsen på det, du vil stille ind i det, og afstanden mellem hylderne. Det siger sig selv, at der skal være plads til de ting, du gerne vil udstille, men fordi der er tale om en æstetisk fremstilling snarere end klassisk opbevaring, så er det også vigtigt, at der er lidt luft imellem tingene. En god tommelfingerregel er, at der skal være 1/3 af højden mellem hylderne skal være luft. Ligeledes kommer det til at se pænest ud, hvis det samme gør sig gældende for hyldebredden.

Samling

De forskellige typer vitrineskabe

Der er stor forskel på vitrineskabe, og derfor er det en god idé at gøre sig et klart, hvilken type du leder efter, inden du for alvor får pungen op af lommen. Den største forskel der er på de forskellige vitrineskabe, er typisk dimensionerne og mængden af glas. Begge dele er ekstremt afhængige af, hvad du har tænkt dig at bruge dit vitrineskab til.