Rigtig mange mennesker lider hver eneste jul af unødig stress forbundet med at købe julegaver til venner og familie. Dette skyldes blandt andet, at vi selvfølgelig altid ønsker os at finde den helt perfekte gave til den anden. 

En anden væsentlig stressfaktor er den økonomiske, idet man nemt kan komme til at forkøbe sig med gaver, man simpelthen ikke har råd til. Som du kan læse i denne artikel er dette bestemt ikke et ualmindeligt problem, så du er bestemt ikke alene. 

Hvis du som mange danskere også skulle lide af stress under juleindkøbene, så bør du læse de følgende gode råd til at minimere julestresset.

Jul og nytår

Hav en huskeliste

For at undgå unødig julegavestress, vil en god gammeldags tjekliste være din nye bedste ven. Den helt store fordel ved at have en tjekliste er, at man netop ikke behøver at fylde ens hoved med alt for meget at huske på. 

Desuden vil der med en tjekliste være langt mindre chance for, at man glemmer noget vigtigt – og det virker nemlig rigtig afstressende. En god strategi vil være, at man hver eneste dag har et punkt på ens liste, som man forsøger at få klaret. 

På denne måde bliver det heller ikke for overvældende, idet hele listen jo er delt op i mindre bidder.

Vær ikke overdrevent perfektionistisk

Gør dig selv en tjeneste, og vær realistisk i forhold til hvad du rent faktisk magter. Hvis du hører til typen, der for enhver pris skal have verdens mest perfekte jul, så vil du faktisk gøre klogt i at skrue ned for blusset. 

Hav begge ben på jorden, når det kommer til julegaverne og lad vær med at tage alt for meget på dig. Julen handler i sidste ende mere om hygge og sammenhold end de fysiske rammer og materielle goder.

Livsstil og familie

Kend årsagerne til din julestress

Ved at være bevidst om de faktiske årsager til din gavestress samt undgå disse, kan du desuden også undgå en masse stressskavanker (F.eks. hovedpiner, irritation, muskelsmerter og træthed). 

Lær derfor din egen stress at kende og anerkend dine begrænsninger. Din familie og venner vil få en langt bedre udgave af dig til denne jul, og du vil samtidigt have det meget bedre med dig selv.