Hvis du har en have, så føler du nok indimellem, at det kan være svært at få tid til de større projekter – eller bare til de daglige gøremål i haven. Derfor vælger du nok ofte at bruge weekender og ferier på at komme til bunds med noget havearbejde. Eller til at få ordnet nogle større projekter som for eksempel at brygge en terrasse, bygge et skur, nedlægge et bed eller plante en hæk.

Det er opgaver, som tager lang tid, og som kan være svære at få klaret i en travl hverdag. Så er det, at begrebet arbejdsferie kan komme i spil.

Hvad er en arbejdsferie?

Det ligger i selve ordet, at det er noget arbejde, der foregår, mens du har ferie. Det lyder måske ikke som den mest fede ferie, men til gengæld er det givet godt ud at kunne nå i mål med et større projekt. Har du sådan et større projekt på bedding, så kan det ikke rigtigt batte, hvis du kun lige har en times tid en gang imellem. Der skal en længere sammenhængende tid til.

Så kan du få gjort forarbejdet, få hentet de materialer, som du skal bruge og få lagt en slagplan for projektet. Så kan du gennemføre arbejdet uden at blive alt for stresset over det. Efter endt arbejde vil du være glad og stolt over det, og du kan glæde dig til at kunne holde en anden type ferie med god samvittighed på et andet tidspunkt. En arbejdsferie har også den bonus, at den sparer dig for lang tids arbejde i haven, som du må gøre, når du har fri fra arbejde.

Skal det være i år, at du får en ny flot hæk?

Et projekt, som er stort uden at være alt for uoverskueligt er at få anlagt en hæk. Har du en grund med mange meter, der skal plantes hæk omkring, så ligger der et stort arbejde i at gøre klar til hækken. Dels skal der ryddes for eventuelle rester af planter og stakitter, og dels skal det graves huller til at plante det antal hækplanter, som der er brug for.

Når du når så langt med projektet, så vil du nok sætte stor pris på at kunne sætte en færdighæk ned i jorden. Der er mange fordele ved sådan en færdighæk, som allerede er i god vækst. Den har en vis højde, og den er tæt fra starten af. Desuden er det nemt og hurtigt, når først forarbejdet er gjort.

Vil du gerne vide mere om mulighederne for en færdighæk, så kan du få god information og inspiration her. Sådan en færdighæk giver dig hurtigt en flot ramme omkring din have, og den giver dig samtidig en højere grad af privatliv.

Sæt en flot og tæt færdighæk op omkring haven, og den får en flottere finish, som du kan have glæde af i mange år fremover. Der er mange forskellige typer af hækplanter at vælge imellem, så du kan få lige det udtryk, som du helst vil have som levende ramme omkring din have.