De fleste haveejere ønsker sig en helt vidunderlig have. Sådan en er bare sværere at skabe, end de fleste nok forestiller sig. Det kræver et stort overblik, en sikker fornemmelse for havebrug, god smag – og ikke mindst et pænt havebudget. Haveting og planter er ret dyre.

Du kan være med til at støtte processen i retning af den perfekte have ved at give haverelaterede gaver. Det kan være i anledning af diverse mærkedage, men du kan også have en lille haveting med som vært- eller værtindegave. Mange bække små…

Blomstrende have

Giv en levende gave

Der er ikke noget så skønt som planter. Hvis du giver planter til haven i gave, så vil denne plante kunne gro i haven i mange år. Det bliver på den måde en gave, som modtageren kan have glæde af i rigtig lang tid.

Sådan en plante kan for eksempel være en løgplante som for eksempel påskeliljer eller vintergækker. De vil blomstre hvert forår efterfølgende. Det kan også være stauder eller en lille busk eller et træ, som kan være nogle fine langtidsholdbare gaver.

Det kan også være, at du har mere lyst til at give noget spiseligt til haven som for eksempel krydderurter, en rabarberknold, bærbuske eller et frugttræ. Det vil mange sætte stor pris på.

Giv noget praktisk til haven

Der er også mange praktiske genstande, som du har brug for som haveejer. Det kan være sådan noget som haveredskaber, et skur, havemøbler eller et drivhus.

Måske holder modtageren af et rigt fugleliv. Så kan et foderbræt være en god idé. Går interessen mere i retning af noget kunst, så kan en skulptur eller smukke havekrukker være et bud på en gaveidé.

Skal der grilles eller laves bål i haven, kan du også finde på noget, der går i den retning.

Havest

Gaver til de store begivenheder

Er det en rund fødselsdag, et jubilæum eller måske endda et bryllup, du er inviteret til, så kan du måske tænke i lidt større gaver. 

Her skal du i særlig grad tænke på, hvad modtageren ville sætte pris på. Er det for eksempel et bryllup, så er der to personers smag, der skal tages hensyn til. Det skal i hvert fald helst være en meget personlig gave. Du kan blive klogere på bryllupsgaver her, hvor mange gode idéer og tanker bag en bryllupsgave er i fokus.

Det gælder selvfølgelig om at ramme plet med din gave, når det kommer til så vigtig en begivenhed. Om det så skal være en skulptur, et drivhus, en kuglegrill, en fiskedam, en terrasse, et blommetræ eller noget helt andet. Der er nok at vælge imellem, når den skønne fælles have skal skabes.

En bryllupsgave er særligt velvalgt, hvis den falder i parrets smag, og hvis det er noget, som de kan glæde sig over i mange år ud i fremtiden. I den kontekst er en gave til haven et perfekt valg.