Alger er noget de fleste danske husejere kender til, og dette er desværre ikke tilfældigt. Det våde danske vejr er nemlig, udover til tider at være træls, helt ideelt for alger og andre ting som mos og flisepest. Danmark og danske boliger er som guf for alger, hvilket er dårligt nyt for danske boligejere. Desuden kan alger ramme på mange overflader.

Alger på taget

Alger lægger sig ofte på taget af huse. Særligt på tage der ikke er så stejle har alger, og mos, ret nemt ved at lægge sig. Alger og mos på taget er ikke skadeligt på kort sigt, men kan forkorte tagets levetid. Dette skyldes, at det kan forhindre vand i at komme væk, hvilket kan før til vandskader.

Alger på fliser

Et andet sted alger ofte finder vej til er på terrasser, og andre steder du har fliser. Her optræder det ofte sammenvokset med svampe som flisepest. Alger er igen ikke skadelige på kort sigt, men kan skabe andre problemer. Blandt andet kan fliserne blive meget glatte i vådt vejr, hvilket kan gøre algerne lidt farlige at gå på.

Alger på facader

Sidste sted alger ofte ender op henne, er på facader. Dette er lidt mindre udbredt fænomen, da den fugt algerne behøver ikke lige så let sætter sig på vertikale flader. Alligevel kan alger på facader, særligt på større facader som i etageejendomme, være et meget besværligt problem hvor du ikke lige uden videre får dem renset.

Forebyggelse og rensning med algerens 

Det kan være rets svært at forebygge alger, men en ting der virkelig gør det, er en såkaldt algerens. En algerens renser allerede eksisterende alger væk, men fjerner også mikroskopiske alger og tager dermed algerne i opløbet så du ikke står og skal passe på at der kommer alger igen med det samme.

Algerens er ofte en af de mest effektive metoder til at slippe af med alger alle de ovennævnte overflader. Fliser kan dog til tider rammes så hårdt af alger og flisepest at det kræver en decideret fliserens at få dem rengjorte.

Når du så har fået renset dit tag, facade eller dine fliser kan en årlig algerens være en smart måde at vedligeholde resultatet og forebygge algerne. Årlige algerens plejer at være nok til at holde dine overflader algefri hele tiden.

Miljørigtig algerens 

Algerens er altså en smart og nem måde at holde algerne væk, uanset overflade. Alligevel er der et par ting du bør være opmærksom på. Herunder er miljørigtig algerens særlig vigtig. Det er vigtigt, uanset om du selv vil stå for algerensen eller vil lade professionelle om det, at du sikrer at den algerens der benyttes, er miljøgodkendt.

Danmark har af gode grunde ret høje krav til algerens så der findes ikke så utroligt mange godkendte produkter og der kan vente bøder for at benytte andet algerens, for eksempel ting købt i udlandet. Dette kan desuden, foruden at skade naturen generelt, gå direkte ind og skade din egen have, og hvis ønsket er en smuk bolig, går dette lidt imod det formål. Selv ved miljøgodkendt algerens er der dog visse ting du skal være opmærksom på for at sikre en skånsom algerens.

Dette gælder særligt ved algerens på taget. Algerensen på taget er nemlig ofte lidt mere virksom. Den fungerer på den måde at den dræber alger og mos der så i de følgende uger vil fjernes af vind og vejr. Det er derfor vigtigt at samle den overskydende algerens op. Dette gøres med udstyr der sørger for at opsamle algerens fra alle nedløbsrør. Gøres dette ikke, kan det nemt løbe ud i naturen og gøre skade.