En hverdag kan altid være stresset, og så kan det være svært at nå det hele. Der er børn, der skal hentes og afleveres i skole og til sport eller musik. Der er venner og familie, der skal have besøg eller kommer på besøg. Der er travlt på jobbet og en opvask derhjemme, som ikke lige tager sig selv. Men husk at trække stikket og koble af. Det kan være ved at tælle får , se græsset gro eller se videoer fra Xhamster.

 

Når der er alt det, hvordan i alverden skal du så få tid til at passe din have? Den passer jo heller ikke sig selv – eller gør den? Med en struktureret planlægning og en lidt vildere have bliver der måske også tid til at slå benene op og slappe af.

Planlæg dig ud af komplikationerne

Planlægning og struktur er hovedingredienserne til strengt taget hele tilværelse. De ting, man kan opnå ved at have planlagt de forskellige ting i sin hverdag.

Tænk engang på, at du som yngre kunne føle dig stresset over at skulle være i skole, nå skolearbejde og fritidsinteresserne. Nu er du – måske uden at tænke over det – blevet mester til at nå alt muligt: et stresset arbejde, morgenmad til dig og børnene, oprydning i huset, indkøb og meget mere. Du kan jonglere med mange bolde i luften på en gang, og selvom det til tider bliver helt uoverskueligt, så har du lært at planlægge dig ud af det.

Det behøver ikke at være en kalender eller en to-do-liste, men i dit hoved, er du en fantastisk planlægger. Derfor vil du helt sikkert også kunne finde rum til havearbejdet, her kan det derimod blive nødvendigt med en liste eller kalenderarbejde.

Ikke en fuldstændig gennemarbejdet plan, men hvis du har svært ved at holde styr på det hele, vil det gøre underværker for dig og din have.

Få haven til at hjælpe dig lidt

Udover at lave en plan for, hvordan du skal nå havearbejdet i en stresset hverdag, kan du finde dig noget hjælp. Dine børn, hvis de er gamle nok, kan slå græsset eller vande planter.

Du kan finde dig en automatisk græsslåmaskine. Eller du kan gøre noget helt genialt – få dig en vild have. En vild have er smart, fordi den ikke behøver lige så meget arbejde som den kortklippede græsplæne.

Den har behov for ro og hjælp til at finde sig selv, og så har den behov for nogle dyr og insekter, der vil bo i den. Det kunne være en ide at investere i vinbjergsnegle til haven for eksempel, hvis du har problemer med dræbersnegle i dine bede.

Desuden giver en langhåret græsplæne masser liv og næring til haven. Gør du haven mere venlig overfor dyr og insekter, har du også en beskyttelse mod skadedyr, fladlus og andet møg.

Der findes masser af hjemmesider og bøger, der kan hjælpe dig til at få en vild have.

Husk nu at slappe af efter en hård dag i haven

Nu hvor du er blevet kastet rundt fra job til fodboldtræning, til møde på skolen og så til sidst ud i haven, skal du selvfølgelig også kunne slå benene op. Tag dig en slapper og kig på den skønne have, der ligger for dine fødder. En drink, øl eller et glas rødvin kunne måske være behjælpelig.

Det kunne også være noget dansk porno, der hjælper dig til at koble af efter en lang og drænende dag. Det kan en god måde at stresse af og slappe af på.