Har du både hund og have, så er det nok naturligt for dig, at der også skal være plads til hunden i haven. Her kan du så beslutte, om det skal være muligt for hunden at have adgang til hele haven, eller om den skal have et særligt område, som den kan være i.

Når hunden skal have adgang til hele eller dele af haven, så bør du i særlig grad tænke på, at den skal være sikker for hunden at være i.

Hund bag hegn

Hundens størrelse

Det er ret afgørende, hvor stor hunden er, når du skal gøre din have hundevenlig. En lille hund kræver selvfølgelig langt mindre plads end en stor. Omvendt kan en stor hund få gjort langt større skade på mange planter, end en lille hund er i stand til.

Når det kommer til indhegning, så vil et hegn til en stor og stærk hund skulle være meget kraftigere og måske højere, end et hegn til en lille hund kræver.

Hele haven eller dele af haven?

Hvis din hund skal have adgang til hele haven, så er der flere aspekter, som du skal have med i dine overvejelser. For det første kan det nok ikke undgås, at en hund vil grave, knække eller skrabe på planterne. Med mindre hunden er ualmindeligt godt opdraget.

Derfor må du være indstillet på, at det vil kunne ses, hvis du har en hund i haven. Vil du gerne undgå, at hele haven bliver brugt som hundehave, så er du nok nødt til at afgrænse det område, som hunden må være på.

Det kan du gøre enten med et hegn eller et plankeværk. Tag hensyn til hundens størrelse, når du bygger det. 

Hund på græs

Den sikre have

Når din hund kan rende mere eller mindre frit i haven eller i et område af haven, så er det vigtigt, at det er sikkert for hunden. Den skal ikke kunne rende ud af haven, der må ikke være opstillet rottefælder med gift i, du må ikke have brugt sprøjtemidler og så videre.

Hunde bider og gnaver og spiser alt muligt. Derfor må du sørge for, at alt, hvad der er i haven, er giftfrit. Det er nok det vigtigste, når det kommer til at skabe en hundevenlig have.