Går du med overvejelserne om at sælge din bolig, så kan det være rart at vide, hvad du nogenlunde kan regne med at få for din bolig inden.

Boligens værdi udvikler sig konstant

For at finde boligens værdi, er det vigtigt at huske på, at boligmarkedet hele tiden ændrer sig og der er mange ting der spiller ind i forhold til en prisudvikling på boliger. Har du indenfor de seneste år købt den bolig du nu vil sælge, kan der altså stadig være en forskel på, hvad prisen ligger i. Du kan derfor ikke bare regne med det som du selv gav.

Det er de færreste der køber en bolig for at sælge den igen få år senere. Det er ikke en af de investeringer man gør med afkast for øje, hvis man har en kortsigtet horisont, som et par år vil være. Derfor tager vi i stedet udgangspunkt i, at du har haft din bolig i længere tid.

Årsagen til at ville sælge bolig kan være mange. For det meste handler det om, at ens private forhold ændrer sig, enten i familiens antal af medlemmer, status eller arbejde. Måske du har fundet en bolig eller har forelsket dig i et andet område og derfor vil du nu gøre dig overvejelserne om, hvor meget det vil give mening økonomisk for dig, at sadle om.

Få vurderet din bolig for at finde den mest korrekte værdi

For at kunne kigge på det økonomiske spekter, så er det derfor godt at vide, hvad din bolig har af værdi. Den nemme løsning, der også vil være den mest sikre løsning, vil her være at få din bolig vurderet.

Nogle finder online sider, hvor der gives et bud på din boligs værdi alene ved at se på hvilken adresse der er tale om. Her vil der ud fra forskellige parametre som bl.a. er den gennemsnitlige kvadratmeterpris i området og den sidst registrerede vurdering.

Det er dog ikke altid at dette vil være det mest retvisende. Der er mange ting, der kan spille ind stadig og du bør derfor tage denne vurdering med en smule skepsis. Har du f.eks. etablerede nyt køkken og bad, så er det noget der ret sikkert vil påvirke din boligs værdi til det mere positive.

Har du derimod ikke vedligeholdt noget på matriklen de sidste 15 år, så vil det trække ned i den oprindelige vurdering. Der er altså mest sikkerhed i, at få én ud og vurdere din bolig, frem for selv at prøve at gætte dig frem.