Foråret er så småt ved at nærme sig og det betyder, at græsset i de danske haver, der ellers har ligget i hi hele vinteren, igen begynder at blive frodigt, grønt og vokse. Er du den heldige ejer af sådan en have, betyder det også, at det begynder at nærme sig den tid, hvor græsslåmaskinen skal støves af – har du allerede en, trænger du måske til en opgradering, og har du ikke en, er det nu, du skal slå til.

Herunder kommer en kort gennemgang af, hvad du skal kigge efter og, hvorfor, når du skal på udgik efter robotplæneklipper, frontklipper eller måske have og park maskiner, hvis du er indehaver af m2 nok til den slags.

Den lille have

Har du en lille have, med en pæn, overskuelig græsplæne, som du gerne vil holde pæn og forkæle gennem foråret og sommeren, så er der rigtig mange gode og anvendelige modeller at vælge imellem til den lille have.

Er du ikke til den klassiske håndskubber, kan du i stedet overveje en elektrisk maskine, der kan klare det hele i et hug. Er du lidt mere tilbagelænet kan du overveje robotplæneklippere, der kan gøre arbejdet for dig og sørge for, at du altid har pænt, nyklippet græs i haven.

Den mellemstore have

Har du lidt mere grønt at gøre med, kan det hurtigt blive et større projekt, hvis der skal slås græs en gang hver eller hver anden uge med en håndskubber. Her kan du med fordel vælge en benzindrevet model, der ikke kræver meget andet end en let hånd på håndtaget, der kan styre i den rigtige retning.

Er du ikke til den benzindrevne model, kan du sagtens se din om efter en elektrisk eller batteridrevet model, der både larmer og lugter mindre. Det kræver dog som regel lidt mere kraft at arbejde med disse modeller, men til gengæld kommer mange af dem med bioklip, så du slipper for at gå plænen efter med en rive, for at fjerne det afklippede græs.

plæneklipper

Ligger du i den store ende af de mellemstore haver, kan det være, at du har brug for lidt flere hestekræfter at gøre med. Så kan du med fordel læse med herunder og blive inspireret af de større have og park maskiner.

Den store have

Der er efterhånden ikke mange af de rigtig store haver tilbage, men dem der er skal selvfølgelig passes og plejes i lige så høj grad som de mindre og det er her, at de helt tunge maskiner kommer frem. Har du en stor have, er det som udgangspunkt ikke nok at købe en almindelig plæneklipper, du skal op i en lidt større kategori, som kan betegnes som frontklippere eller havetraktorer.

Heldigvis er det også her et kæmpe udvalg og du får virkelig mulighed for at udleve den helt store drengedrøm og fræse hele grunden rundt med hørebøffer på, mens maskinen klipper plænen helt ned og efterlader den grøn og lækker – lige indtil du skal igang igen.

Lige meget, hvilken størrelse have du har, så kan du finde en plæneklipper til dit behov på koldingsbedsteservice.dk, hvor der også er mulighed for at søge vejledning og svar på de spørgsmål du måtte have omkring de forskellige have og park maskiner, der findes på siden. Bliv klar til sommeren med den helt rigtige plæneklipper og gør noget godt for dig selv og din græsplæne.