Drømmer du om en dejlig baghave, hvor du kan trække dig tilbage, nyde naturen og få lidt jord under neglene? Så længe du har en altan, kan det på ingen tid blive til virkelighed.

Storbylivet er spændende, energisk og i fuld fart. Der er helt sikkert noget særligt ved at bo i byen med de mange aktiviteter, som man kan gå på opdagelse i. Dog er lejlighedslivet jo for det meste uden terrasse og have, som man kan slappe af i. Men det behøver heldigvis ikke være en begrænsning. Selvom du bor i lejlighed, kan du nemlig sagtens kreere din egen baghave på altanen.

 

Find det rette underlag

Du kan gå all in og lægge kunstigt græs på altangulvet, så det både ser ud som om, det er en rigtig have og føles dejligt under de bare fødder om sommeren. Hvis der er plads til det, kan du f.eks. købe et lille net, så du kan spille fodbold på den trænge plads med en god ven.

Hvis du i stedet ønsker dig en elegant træterrasse, kan du søge på nettet efter trægulve til altanen. Der findes mange nemme og billige løsninger, som hurtigt kan få altanen til at se mere indbydende ud. Sørg for at have godt styr på målene, så du kun køber det, du skal bruge.

altan

Gro din egen køkkenhave

Du behøver ikke en stor have, for at gro dine egne grøntsager. Der findes et udvalg af plantekasser og -krukker, som du kan have på altanen. Du kan også vælge at købe en simpel, sort murerspand og bore små huller i bunden, så vandet kan løbe fra.

Hop op på din smarte elcykel og kør ud til dit nærmeste plantecenter eller byggemarked. Der kan du finde alverdens smarte kasser og spande, og samtidig købe frø og økologisk plantejord. Inden længe kan du spise din hjemmegroede salat og grøntsager i spandevis!

 

Hav planter i forskellige højder

I en have er der både planter på jorden, høje hække og store træer. Du kan derfor sørge for, at have natur i forskellige niveauer, så det bliver ligesom en rigtig baghave.

Til en start er det super simpelt at have altankasser hængende på siderne af altanen. De kan fyldes med smukke blomster eller krydderurter, som pynter så fint.

Hvis du er en smule handy, kan du have hængeplanter hængende fra loftet eller skrue et gitter fast på muren, so du kan kreere en hel væg af sprudlende blomster.

 

Skab hygge på altanen

Når du har sået og plantet, er du nået til indretningen af altanen. Du kan med fordel købe et lille, rundt cafebord med en eller to stole til, som du kan spise dine måltider ved eller bare nyde en kop varm kaffe om morgenen. Det er en god idé at finde nogle møbler, som kan klappes sammen, så de let kan pakkes væk om vinteren.

Hæng et lille fuglehus op og fylde det med frø og kerner, så du også får lidt dyreliv på altanen. Du kan ligeledes pynte altanen med lyskæder til den lune sommeraften eller til julemånederne. Det er kun fantasien der sætter grænser i din nye baghave.