Mange af os har en have. En have, der står tilgroet, og som vi ikke finder særlig hyggelig at være i eller se ud på. Det er sjovt, at det er en typisk tendens. For de fleste af os betaler for ejerskabet af en have og mener selv, at andres velplejede haver er med til at give en pragtfuld og behagelig stemning. Her i artiklen vil du kunne læse mere om, hvorfor din have er langt vigtigere, end du muligvis tror.
Hvis du får den indrettet rigtigt, er der både plads til en hængekøje til dig og en lækker hundeseng til din hund.

Mand med kaffe og blog

En tilpasset og flot have hjælper på stress

Tit og ofte kommer vi hjem fra arbejdet med en træls følelse af stress inden i os. Det kan også bare være en uro, vi ikke kan slippe. Oveni venter endnu flere pligter og praktiske opgaver. De opgaver bliver oftest bare komplet uoverkommelige, fordi synet af en tilgroet og grim have, om du står midt i den eller bare har udsyn til den, vækker en følelse indeni frem at uro. Det er en distraherende faktorer for din sindstilstand, der gerne skulle kunne slappe af, så du oplever en indre ro og får overskud til at kaste dig over endnu flere opgaver. En rodet have har tit modsatte effekt som sagt. Arbejdet med at få den ordentlig kan virke uoverskuelig, og du ender dermed fortabt på sofaen. Endnu mere træt end tidligere uden øvrig overskud. Det er for dårligt. Det må ikke glemmes, hvor vigtigt det er, du efter en arbejdsdag kommer helt ned i gear. Det giver dig nemlig kræfterne til at klø på igen dagen efter. Er haven hos et hjem ordentlig holdt og æstetisk flot, vil det kun påvirke vores krop positivt, når vi skal slappe af. Derfor er det blandt andet vigtigt for ikke at forværre noget stress at handle i form af at trække i arbejdstøjet og komme ud i haven.

Plæneklipper

Gode råd til havebloggere og anbefaling af ordentlige redskaber

Hvis du kunne tænke dig at blogge om haver, er der et par gode råd, der er værd at sætte sig ind i. Først og fremmest vil en have, hvor din personlighed skinner igennem, være en fordel. Den kan være farverig med en masse blomster eller langt mere elegant og stilren med den samme farve, der går igen. Det vil også skinne igennem, hvem du er som person, alt efter hvor meget i haven, du lader gro vildt. Men vigtigt er det også, at din blog er strukturelt godt opbygget, ellers står dine læsere altså af. Husk ikke mindst også, at en rød tråd er altafgørende for din blogs succes. 

I forhold til hvor meget en ryddelig og nydelig have bringer velvære, er det da værd at få investeret i noget ordentligt haveudstyr. Det sparer også i den grad tid og gør arbejdet overkommeligt. Det gælder såvel også i hjemmet. Få mere orden og ekstra ro i din hverdag med en opvaskemaskine oveni, der rent faktisk dur.