I dag er vi mennesker blevet mere og mere opmærksomme på, hvad det er vi spiser og hvor det kommer fra. Mange er opmærksomme på at det er økologisk og det kommer fra danske landmænd. Det kan gøre rigtig meget for vores helbred at vi får rigeligt med motion, men især også husker at spise sund og god mad. Derfor kan du starte på en ny og hyggelig hobby begynde at dyrke dine egne frugter og grøntsager. Det er en god måde at hygge sig i haven om sommeren og nyde alverdens grønt fra din egen have.

 

Læs videre herunder og hør om de gode ting ved at dyrke din egne frugter og grøntsager.

Godt supplement til din sunde livsstil

Hvis du går meget op i at leve sundt, kan det klart anbefales at lave din egen dyrke dit eget frugt og grønt. Det kommer an på størrelsen af din have, men hvis der er plads til et par højbede eller et lille drivhus er du allerede godt på vej. Det er rart at kunne tilføje sine egne lækre grøntsager til maden eller kunne tage dine egne saftige blommer fra dit blommetræ. Ens egne grøntsager og frugter smager også bare bedre, når man ved at det kommer fra din egen have og du selv har været med til se udviklingen.

Hvis du også er blevet interesseret i træningsformen yoga så kan du dyrke nogle lækre sager, som passer rigtig godt sammen med yoga. Yoga og kost hænger nemlig meget sammen. Fordi hvis du spiser sund mad og dyrker yoga vil du holde vægten nemmere og få en bedre balance i kroppen. Nogle af de frugter og grøntsager du kan dyrke kunne være sojabønner, bær, krydderier osv. De er rigtige gode for din krop og kan hjælpe med at booste dit immunforsvar. Du kan læse og få en masse gode sunde tips til at kunne kombinere sundt grønt med yoga. Så er det et skridt tættere på en sund livsstil.

Vælg selv

Det dejlige ved at dyrke sit eget grønt er, at det er dig selv der får lov til at vælge, hvad det er at du have i din have. Det er hyggeligt at kunne følge udviklingen af sine planter og finde ud af, hvad man kan gøre for at de bliver endnu mere lækre med tiden.

Du kan tilpasse din have til det du bedst kan lide. I et drivhus har du mange muligheder og kan styrer temperaturen. I et drivhus kan du f.eks lave vindruer eller saftige tomater, som kan gøre salaten lidt mere lækker. I selve haven kan du have forskellige frugttræer så du hele sommeren og efteråret kan fylde din frugtskål med smagfyldte frugter.

 

Det giver dig også mulighed for at sætte dit eget præg på haven, så du kan omgive dig selv med ting du kan lide at kigge på og spise. Det er gør det lidt mere personligt og sjovere at holde haven.

Godt for miljøet

Vi tænker mere og mere over, hvad vi som individer kan gøre for at passe på vores planet og hvordan vi kan støtte til en grønnere verden. Selvom det kan føles som en lille ting at plante sine frugter og grøntsager i haven, så er det stadig en forskel.

Ved at dyrke dit eget frugt og grønt undgår du at skulle ud og købe alt det i et supermarkedet, hvor du ikke kan vide med sikkerhed om deres frugt og grønt er sprøjtet. Ved at dyrke dit eget ved du altid at det er i orden og at du hjælper med at gøre jorden bare en lille smule grønnere