I din have skal du kunne slappe af. Det er her, du skal læne dig tilbage og nyde sommerblomsternes duft og efterårsbærrenes sødme. Men hvis du ikke er en af dem, der nyder lange weekender i haven fra foråret og ind i efteråret, kan det være svært at se haven som et fristed.

Det er der heldigvis råd for: Vælg en anlægsgartner, der kan klare hele arbejdet for dig. Alt efter typen af anlægsgartner kan du få hjælp til at anlægge nye blomsterbede, lægge fliser, etablere springvand og klare det generelle havearbejde såsom vedligeholdelse af de forskellige områder i haven.

Sådan finder du den rigtige hjælp

Det skal være nemmere at finde en anlægsgartner end at klare havearbejdet selv. Hvis du skal bruge timevis på at finde den rigtige til opgaven, kan du lige så godt selv tage havehandskerne på og smøge ærmerne op. Og det er heldigvis supernemt, hvis du bruger colego.dk til at finde en anlægsgartner.

Du skal blot udfylde en formular, hvor du beskriver din opgave – måske skriver du, at du drømmer om at få anlagt en idyllisk feng shui-have, eller at terrasseområdet skal udvides og forskønnes. Du udfylder også dit ønske om en bestemt tidshorisont, og så matcher Colego dig med anlægsgartnere i dit nærområde, der kan udføre opgaven. Du får op til tre tilbud tilsendt, som du kan vælge imellem og derefter kontakte den anlægsgartner, der passer bedst til din opgave.

3 gode grunde til at vælge en professionel til haven

Det er fristende bare at prøve at klare det hele selv, men det kan være en god idé at ansætte en anlægsgartner, hvis du ikke har helt styr på havearbejdet. Har du ikke grønne fingre og ved du ikke, hvordan fliserne i indkørslen skal lægges, så der under et skybrud ikke kommer vand ind i huset, er en anlægsgartner uundværlig.

Nedenunder kommer vi med tre gode grunde til, at du bør vælge at investere i en professionel anlægsgartner til dit havearbejde.

1)      Du får opgaven udført mere effektivt

Inden du selv finder ud af, hvor meget jord du skal bruge, hvilke planter der skal stå i direkte sollys eller skygge, hvordan fliserne lægges plant og hvilke æbletræer der gør sig bedst i en nordvendt have, har du nemt brugt timevis uden overhovedet at lave noget havearbejde.

Med en anlægsgartner skal du ikke tænke på andet end den vision, du har for din have. Så tager anlægsgartneren sig af resten. Selve arbejdet går også meget hurtigere og mere effektivt, end hvis du selv skulle gøre det. Så får du lynhurtigt din drømmehave, så du er klar til at nyde den fra liggestolen.

2)      Dine vildeste havedrømme kan blive til virkelighed

Drømmer du om et springvand, en japansk inspireret have eller store, flotte bede med små gangstier? Det kan være noget af en mundfuld for de fleste, men det er ingen sag med en anlægsgartner. Du behøver ikke nøjes med en kedelig have med en grøn plæne og et halvskaldet æbletræ, når dine drømme i virkeligheden er lige inden for rækkevidde.

Fortæl om dine ønsker og find ud af, hvad der kan lade sig gøre i din have sammen med din anlægsgartner. Måske kan din langvarige havedrøm blive til virkelighed, når du har en dygtig professionel til at hjælpe dig.

3)      Du skal ikke selv investere i de nødvendige redskaber

De fleste har en græsslåmaskine og en hækkeklipper, men hvis du skal have lavet sarte blomsterbede, lagt fliser eller anlagt en lille fiskedam, kommer du ikke særlig langt uden de helt rigtige redskaber. Det kan blive en omkostningsfuld affære at investere i, og hvis du ikke helt ved, hvad du skal bruge, kan det også ende ud i en længere proces med at finde ud af det først.

En anlægsgartner har alle redskaber og maskiner, og skaffer også alle materialer, så du ikke skal tænke på noget som helst – og så du ikke står med en masse bagefter, som du aldrig får brugt igen. Det gør det til en ekstra god investering af vælge en anlægsgartner til dit næste haveprojekt.