Græs skal helst være grønt og jævnt – og uden mos. Sådan har de fleste os af det. Men det er ikke altid sådan virkeligheden forholder sig. Ofte så er græsset ujævnt, moset eller knapt nok eksisterende. Det er der heldigvis råd for. Her skal vi se lidt på, hvordan du får en pæn og jævn græsplæne i din have.

Det kan være en langsommelig affære, hvis man skal vente på at græsset i ens have bliver jævnt og flot. Derfor er der efterhånden også flere og flere, der vælger at benytte sig af rullegræs. Det er nemlig ret nemt at håndtere og du får et jævnt resultat. Lad os se lidt nærmere på, hvad rullegræs er for en størrelse og hvorfor du skal vælge den løsning til din have.

Kan jeg lægge rullegræs hele året?

Det kan du i princippet godt. Hvis du gerne vil slippe for at slå det i periode, så kan det være en god idé at lægge det i de kolde måneder, for græsset vokser nemlig først ved omkring de 7 grader. Hvis du gerne vil lægge dit rullegræs i de bedste perioder, så du får det mest optimale resultat, så skal du vælge perioden fra maj til juni eller september til oktober.

Det kan også sagtens snild lade sig gøre i juli og august, men da det typisk er ferieperiode og meget varme måneder, så skal du i hvert fald sørge for at kunne være hjemme og vande plænen. Rullegræs skal nemlig allerhelst holdes fugtigt de første par uger – og så skal det slås.

Hvilket rullegræs skal jeg vælge?

Det kan være en god idé at gå efter et velkendt mærke, når du skal have rullegræs. Her kan du gå efter mærket Prodana. Det er et velkendt mærke i både Sverige og Danmark – og har gennem en årrække været førende i Skandinavien.

Hvor er rullegræsset produceret?

Rullegræs fra Prodana er sået og plejet på danske marker. Og der er anvendt kvalitets frø, hvilket betyder at rullegræsset er meget robust og derved meget anvendeligt til haveanlæg.

Hvad består rullegræs af?

Prodanas rullegræs består af dette:

  •       30 % Rødsvingel
  •       25 % Rødsvingel
  •       25 % Engrapgræs
  •       10 % Alm. rajgræs
  •       10 % Alm. rajgræs

Hvad får jeg, hvis jeg vælger Prodana rullegræs?

Når du vælger Prodanas rullegræs, så får du en græsplæne, der etablerer sig hurtigt i jorden. Og når den først er blevet etableret, så har den en rigtig god tørketolerance. Du skal selvfølgelig huske at vande den rigtig meget i starten.

Hvor kan jeg købe rullegræs?

Du kan købe rullegræs enten ved en forhandler eller på internettet. Hvis du vælger at købe det online, så kan du eventuelt også spare nogle penge og samtidig får det leveret direkte til din dør. Det eneste du skal være opmærksom på, er selvfølgelig leveringstiden, som kan variere afhængigt af, hvor i landet du bor.

Hvad koster rullegræs?

Prisen afhænger af kvaliteten. På plantelivet.dk finder du priser fra omkring 60 kroner per kvadratmeter. Og du kan som regel ikke købe rullegræs til under 19 kvadratmeter ad gangen. Hvis du skal have en stor mængde rullegræs, så tilbyder mange forhandlere rabat.

Hvad hvis jeg bare skal have noget græs – og kvaliteten ikke betyder noget?

Hvis kvaliteten ikke betyder noget for dig, så kan du selvfølgelig sagtens gå efter en omgang billig rullegræs.

Kan jeg se eksempler på priser?

Hos plantelivet.dk har de følgende priseksempler:

  •       19 til 48 kvadratmeter: 59,95 kr. per kvadratmeter
  •       49 til 95 kvadratmeter: 42,95 kr. per kvadratmeter
  •       96 til 285 kvadratmeter: 32,95 kr. per kvadratmeter
  •       289+ kvadratmeter: 24,95 kr. per kvadratmeter