Har din have efterhånden udviklet sig til et stort uoverskueligt vildnis – eller bare noget, der mangler en rød tråd, så kan det være, at det er nu, du skal give den en gennemgående make over.

Det kan være lige som at viske tavlen helt ren og anlægge haven igen fra skratch, eller det kan være, at havens grundidé bare skal gøres mere skarp og tydelig.

Uanset hvordan du vælger at gribe opgaven an, så kommer sådan et projekt til at tage tid, og det kommer til at koste nogle penge.

Terrasse

Ryd haven helt eller delvist

Går du grundigt til værks, så kan det være, at du enten selv eller et firma rydder hele haven for alt, hvad der er i den. Måske freder du et hjørne eller en del af haven, men i store træk får du et helt hvidt lærred at omskabe din have på.

Det kan sagtens være, at det er det, der skal til, for at du kan se nye anlægsidéer. Pludselig åbner havens kvadratmeter sig for dig, og de nye linjer kan tegnes. 

Til den del af arbejdet får du måske brug for eksperthjælp både til at udføre det store arbejde og til at tegne de nye linjer. Til at finansiere den del af processen kan det være nødvendigt at tage et større eller et mindre lån. Se for eksempel her på Basisbank, hvad de kan tilbyde dig i den retning.

Anlæg haven på ny

Når først haven er helt eller delvist ryddet, kan du begynde på den mere interessante del af arbejdet – nemlig at anlægge haven på ny. Det er her, du har helt frie hænder til at genskabe en have, så den bliver lige, som du ønsker den.

Der skal lægges fliser, anlægges terrasser, haveskur og så videre. Måske skal der være plads til børn, hund og høns, måske ønsker I jer en bålplads eller et shelter. Alt er muligt, og alt er i spil. Det er en meget spændende del af processen.

Alt, hvad der hedder planter, fliser, skur, grill, bål, løbegård, hønsehus, brændeskur og så videre, det kan godt løbe op. 

Mennesker

Lån penge til at anlægge haven

Det kan være, at det også i denne del af processen er nødvendigt at tage et lån. Selv om de enkelte elementer måske ikke er så kostbare, så vil de tilsammen nok gøre en stor å. Derfor giver det rigtig god mening at se nærmere på Bank Norwegian og deres lånetilbud.

Mon ikke de har lige det lånetilbud, som passer som fod i hose til jeres haverenovering? Sørg bare for, at de månedlige afdrag på lånet matcher jeres budget. 

Når haven bliver anlagt og vedligeholdt, så stiger jeres ejendomsværdi. Og jeres livskvalitet stiger mærkbart, når haven bare fungerer. Så er der bare tilbage at glæde sig til den nye havesæson.