Når sommeren nærmer sig, er det ved at være tid til de hyggelige dage og aftener på terrassen, hvor den gode tid kan tilbringes med venner og familie. Der er dog som regel lidt klargøring, før du helt bliver klar til disse hyggelige stunder. Et gammelt ordsprog siger, at man skal yde, før man kan nyde. Dette gælder også, hvis du skal have klargjort terrassen, så det er muligt at hygge på den bagefter. En pæn og velholdt terrasse er nemlig en del af charmen ved hyggelige grillaftener.

Havestole

Trænger havemøblerne til vask eller olie?

Når selve terrassen er gjort ren for alger, så er det tid til at kigge på havemøblerne. Nogle vælger træmøbler, mens andre foretrækker metal eller plastik. Hvis du er en af dem, der er tilhænger af træhavemøbler, så er det her først på sæsonen en gode idé, hvis du giver dine havemøbler en vask og en gang olie. Når havemøbler står en hel sommer ude i sol, regn, vind og hvad den danske sommer ellers kan byde på, så bliver de nemt slidte at se på. Hvis træmøbler så får en god gang olie, så bliver de igen superflotte at se på. 

Der er også nogle, der har et udendørs tæppe på terrassen. Dette er måske blevet pakket ned med et par pletter på fra sidste års grillaftener, og her kan du med en god tæpperens godt få pletterne af. Det er dog nemmere at tage pletter på tæpper kort efter, at pletten er opstået.

Det kan godt tage lidt tid at gøre selve havemøblerne klar, men når først arbejdet er gjort, så er du også snart i mål. Afhængigt af hvor tidligt du ønsker at anvende dine havemøbler, så er det også en god idé at få klargjort parasol, markise eller hvad du bruger som overdækning for solen, når denne står højst på himlen.

Hyggelig terrasse med bord, stole og blomster

Hvordan klargøre du havemøbler med polstring?

Modsat almindelige havemøbler uden beklædning, så er der også folk, der foretrækker havemøbler med en polstring. Her er det faktisk nemmere at klargøre størstedelen af havemøblerne, når du pakker disse væk efter sommersæsonen. En polstring bliver efterhånden beskidt af at stå ude, og her får du derfor uden tvivl brug for en møbelrens i god kvalitet. 

Når du anvender en møbelrens, trækker din rengøring nemlig længere ned i materialet, og du får derfor også renset i dybden. Dette er en kæmpe fordel for eksempelvis levetiden på dine havemøbler, og desuden fjerner det også lugte og pletter. En anden meget velkendt fordel ved møbelrens er, at hvis du vælger en møbelrens i god kvalitet, så kan du næsten frembringe de stærke flotte farver, som dine havemøbler havde, dengang du købte dem.

Desto kortere tid skidtet sidder i stof, desto nemmere er det at få af. Netop derfor er det også en god idé at lave selve den dybdegående rens efter sommersæsonen, så du rengør alle dine havemøbler helt, inden de bliver sat væk til overvintring i skuret, på loftet eller hvor du nu placerer dem. Til foråret skal de så måske lige tørres af med en fugtig klud, men selve rengøringsarbejdet blev gjort året før, hvilket gør arbejdet nemmere for dig, når møblerne skal ud.