Er du en af dem, der har grønne fingre og elsker at bruge en stor del af din fritid i haven? Så er du langt fra alene. For mange er det nærmest en form for terapi at gå og sysle med de mange pragtige planter, der skal passes og plejes, ligesom det er fantastik, når der kommer nye ting til i haven og sker noget nyt. Der er dog en lille ulempe ved at bruge så meget energi og tid i haven: Det koster penge. Er du lidt taktisk, så behøver du dog ikke at bruge helt lige så mange penge på haven for at opnå samme resultat. 

Køb ting til haven på tilbud 

Det handler egentlig blot om at være tålmodig, være ude i god tid og købe på det tidspunkt, hvor det er mest fordelagtigt for dig. Der er flere tidspunkter på året, hvor du kan spare penge på ting til haven. Det kan du blandt andet ved:

  • Udsalg i januar
  • Udsalg i juli
  • De individuelle butikkers fødselsdage
  • Black Friday

Romantisk have

Udsalg og lokale events

Ved udsalg i januar kan du måske være heldig at finde lidt, men det er ofte begrænset, hvad der er, som har med haven at gøre, da der simpelthen ikke er sæson for det om vinteren. Handler du i en decideret havebutik, så kan du formentlig finde nogle tilbud, når de fejrer fødselsdag. Udsalget med mest inden for have kommer omkring juli måned, hvor både havebutikker og byggemarkeder m.v. sælger ud af deres sommersortiment.

Du sparer virkelig penge på Black Friday

Vil du virkelig spare penge, så vent til Black Friday. Black Friday er på rekordtid blevet ekstremt populær i Danmark, og det er en dato, som mange ser frem til med spænding. Her er der nemlig store rabatter at hente. Berlingske beretter om en undersøgelse fra Yougov, der estimerer at omkring 48 % af befolkningen har tænkt sig at handle på Black Friday. 

Salget inden for bolig og have ligger på omkring de 17-18 %. Der er altså en del danskere, der allerede har fået øjnene op for, at det kan betale sig at handle ting til haven Black Friday. Fordelingen er nogenlunde lige mellem mænd og kvinder, da kvinder står for de 17 % og mænd for de 18 %. Se mere om undersøgelsen her: https://www.berlingske.dk/virksomheder/black-friday-lokker-dankortet-op-af-lommen-paa-halvdelen-af-danskerne

Det kræver selvfølgelig, at man navigerer fornuftigt rundt i tilbuddene til Black Friday. Hold øje med markedsprisen på de ting, du godt kunne tænke dig i tiden op til og slå så til, når priserne presses i bund. Du får selvfølgelig først rigtig glæde af de fleste ting til foråret, men til gengæld har du sparet en masse penge og samtidig fået det, du ønskede dig.

Black Friday skilt