Rigtig mange danskere har hund. Der er heller ikke noget mere hyggeligt end at have sin firbenede ven med i haven, når man går og laver hyggeligt havearbejde. Man bliver dog nødt til at tage nogle forholdsregler i forhold til sin hund, når man indretter haven. Har man en hund, der elsker at grave i blomsterbede, så vil det eksempelvis være en god idé at afskærme den fra dem.

Sørg for at hunden bliver aktiveret og har skygge og vand

Husk også, at en hund har behov for at blive luftet, selvom den går med dig i haven hele dagen. Den skal ud og have stimuleret sanserne, få noget på opleveren og få gang i pulsen. Det er også vigtigt at sørge for, atd en har mulighed for at komme i skygge hele dagen. Husk at skyggerne flytter sig. Man kan eventuelt bygge eller købe et hundehus, hvor hunden kan køle sig, når solen står højt. Vand er også essentielt, så sørg for, at der altid er køligt vand tilgængeligt. Det skal helst stå i skyggen.

hundefoder

Sørg for at fodre med det rette hundefoder

Et andet faktum for at have en glad og velbalanceret hund med i haven er, at den får det rette foder. Får den ikke nok vitaminer og lignende, så vild en bare ligge og virke dvask. Det er der ikke særlig meget ved. Omvendt, så vil den måske have større tendens til at terrorisere blomsterbedene, hvis den har for meget energi. Nogle gange kan det være svært at køre en hund træt, selvom den bliver aktiveret og motioneret en hel masse.

Gilpa, der laver hundefoder, har sammensat forskellige foderblandinger, så du nemt kan finde den sammensætning, der matcher din hunds behov. Ved at bruge lidt tid på at læse sig frem til behovene for netop din hund, så kan du hurtigt udvælge den type hundefoder, der passer bedst.

Nogle af de sammensætninger som Gilpa er særlig kendt for, er:

  • Gilpa Slimline
  • Gilpa Trinket
  • Gilpa Kennel
  • Gilpa Super Mix

Gilpa Slimline er foderet til den overvægtige hund. Har din hund lidt for meget på sidebenene, halser lidt for meget efter vejret og virker ugidelig, så kan dette være et oplagt valg til dig. Foderet er sammensat således, at hunden taber sig over tid og ikke lige med det samme. Dette medfører en glad og tilfreds hund i balance.

Gilpa Trinkets og Gilpa Super Mix er egnet til hunden, der nemt taber sig. Gilpa Trinkets er ekstra høj på næringsstoffer, til hunden, der har brug for noget ekstra – eksempelvis en hund med hvalpe.

Gilpa Kennel er god til den ældre hund med problemer med leddene. Foderet er sammensat med glocosamin fra skaldyr, der har en god effekt på betændelse i leddene.

hunde