Som nærmeste familie til et ungt menneske, der snart skal konfirmeres, så har du helt sikkert nok at lave. For selvom han eller hun langsomt er ved at blive voksen, så er der brug for masser af voksen hjælp og støtte i forbindelse med arrangementet.

Få unge mennesker har for eksempel et begreb om praktikken omkring så stort et arrangement. Mens du kan lade dem bestemme de overordnede ting for eksempel farvetema og mad, er det derfor vigtigt, at du stadig har den overordnede styring.

Arranger en moderne og sjov konfirmationsfest

Selvom du er voksen, så behøver du dog ikke nødvendigvis at arrangere en voksen og kedelig konfirmationsfest. Din søn eller datter er din bedste guide, når det kommer til, hvad der er moderne blandt den yngre generation.

Men derudover er internettet også en kilde til masser af nyttig inspiration. For eksempel kan du her finde en række forskellige aktuelle sider, der giver tips, nyheder og opdateringer om alle de nyeste trends inde for konfirmation – læs mere her. Er den kommende konfirmand ikke særlig optaget af at arrangere, kan dette være en god måde at holde dig up to date på.

Vælg en unik gave

Som forælder eller som nærmeste ansvarsperson til den vordende konfirmand har du en helt særlig rolle i dette unge menneskes liv. Og det er derfor vigtigt, at du virkelig lægger dig i selen, når det kommer til gaven. Gaverne er nemlig en stor del af en god konfirmation.

Vi vil alle sammen gerne tro, at gaver er sekundære på denne dag. Men faktum er bare, at de for mange unge betyder rigtig meget. Derfor er det en god idé at lægge tid og energi i at finde en unik og speciel konfirmationsgave – find inspiration ved at klikke her.

kirke konfirmation

Tænk ud af boksen med maden

Udover gaverne er der få ting, der er lige så vigtige som mad og drikke til en konfirmation. Og her er det en rigtig god idé at alliere dig med konfirmanden, for mon ikke han eller hun har en holdning til lige netop dette emne?

Her er det vigtigt, at du er åben og ikke tænker i for snævre baner. Måske ville konfirmandens ønske ikke være dit førstevalg. Men giv det nu en chance – for gæsterne er det også sjovt at få serveret mad, der siger noget om festens hovedperson.

Hold en god tale

Når mad og gaveuddelingen er overstået, så begynder det rigtig festlige. Taler, sange og anden underholdninger er nemlig kutyme under enhver konfirmation, og som den primære planlægger må du endelig ikke glemme denne vigtige del af arrangementet.

Og det er faktisk rigtig sjovt at skrive en god tale til konfirmanden. Her får du nemlig chancen for både at tage lidt pis på ham eller hende, rose det unge menneske og vise din kærlighed. Ting, du måske ikke altid lige har tiden eller energien til at gøre i hverdagen. Det er derfor værd at investere tid i din tale.