Vi lever i en meget digitaliseret verden, men heldigvis findes der år efter år en aktivitet, der kan få danskerne lidt væk fra skærmene. Og det er havearbejdet. Rigtig mange mennesker nyder nemlig at pusle i havens bede gennem foråret og sommeren. Men selv mens man står i haven, er der alligevel altid et stykke elektronik indenfor rækkevide – nemlig mobiltelefonen.
Når telefonen bipper, skal vi jo altid lige tjekke om nu, det var noget vigtigt. Og det var det langt de fleste gange ikke. Du kan derfor trygt lægge telefonen lidt fra dig og bare nyde havearbejdet i de måneder, hvor du har muligheden for det.

Der er mange fordele ved havearbejde

Vidste du at havearbejde faktisk er rigtig hårdt arbejde? Desuden kan du faktisk spare penge ved at lave havearbejde. Der er nemlig ingen grund til at betale det månedlige abonnement i fitnesscenteret gennem sommeren, hvor du har alle de træningsmuligheder, du har brug for hjemme i haven. Havearbejde anses for let til moderat træning, og det påvirker faktisk både dit nervesystem, dine muskler og din hjerne. Ja kort fortalt er havearbejde sundt for din krop – såfremt du gør det rigtigt.

have og teknologi

Men hvilke ting i haven gavner så din krop bedst? Det kan være ganske svært at sige noget om, men alle former for havearbejde, hvor du skubber, trækker, hiver og løfter i noget er gode bevægelser for kroppen. Hvis du løfter, skal du dog være opmærksom på at løfte korrekt, således at du ikke skader ryggen i stedet for at gavne den.

Ud over træningen hjælper dit havearbejde også på andre aspekter for din krop. Der findes såkaldte terapihaver, der anvendes til folk med stresslidelser. Dette skyldes at, når man bevæger sig ude i naturen, så vækkes nogle gamle instinkter i hjernen, der hjælper hele kroppen til at slappe af. Hjernen er nemlig skabt til at søge efter ly, skygge og rislende vand, da dette er de ting, der sikrer overlevelse i naturen. Når vi bevæger os rundt i byen, forsøger hjernen ligeledes at finde disse ting – bare uden held. Og netop det, at overlevelsesfaktorerne ikke er til stede, stresser hjernen og kroppen.

Hvis du sparer penge på fitnesscenteret – hvad kan du så bruge de penge til?

Afhængigt af hvilket medlemskab du har haft i dit lokale fitnesscenter, så har du sikkert betalt omkring 2-500 kr. om måneden. Hvis du gennem foråret og sommeren i stedet gemmer disse penge, så ender du op med 6 måneders medlemskab, der kan bruges på anden vis. Dette er et sted mellem 1.200 og 3.000 kr., du kan bruge andetsteds. Men hvorfor ikke få disse penge til at vokse yderligere. Du tænker måske at du ikke har forstand på investeringer, men det behøver du heller ikke have for at komme godt i gang.

Saxo Bank har udviklet en investeringsplatform til begyndere, der gerne vil i gang med investeringerne. Og her vil du få gode råd og personlig rådgivning, så du kan få dine sparede fitnesspenge til at vokse yderligere. Så hvem ved – måske er 6 måneders havearbejde din start på en million.