Der er mange gode måder at have det sjovt i haven, mens du slapper af. Det gælder hele året rundt. Nedenfor giver vi dig inspiration til, hvordan du kan hygge og slappe af i haven på samme tid.

Se sport på din smartphone

Du kan få D-vitamin udendørs, mens du ser sport på din smartphone. Det samme gælder naturligvis med en tablet eller computer, så længe du har internetadgang. Du kan endda overveje betting på den sport, som du vælger at se. Det gør det sjovt at se sport, mens du stadigvæk slapper af og ser kampen. Husk naturligvis at spille ansvarligt. Satser du for mange penge, som du ikke har råd til at tabe, bliver det lige pludseligt nervepirrende fremfor hyggeligt.

Slå græsset

Det er nu dejligt at have en flot græsplæne. Mange gider ikke at slå græsset i haven, fordi det er endnu en opgave i husholdningen. Men hvis du eksempelvis har en haveklipper, som du kører rundt, kan det både være sjovt og hyggeligt. Det kommer an på, hvordan du griber tingene an.

Strik og hækl i haven

Du kan også være kreativ i haven med at strikke og at hækle. Det kan du gøre i forlængelse af at have blomster i haven. Med dine blomster vil du nok blive mere inspireret til at hækle eller strikke, mens du er ude under den blå himmel. Ligeledes er det en afslappende aktivitet at strikke eller at hækle. Du skal bruge begge hænder, og derfor bliver du tvunget væk fra de digitale skærme for en stund. Det kan give tid til at sidde og reflektere. Enhver person kan nyde enorm gavn af at bruge tid med sig selv, og det kan du gøre, når du strikker eller hækler i haven

Kig på stjernerne på himlen

Som sagt kan du nyde en hyggelig tid i haven hele året rundt. Du kan eksempelvis sætte dig med en kop te og et tæppe og nyde stjernerne på himlen. Det er bedst at se på stjerner dagene før og efter nymåne. Her er der ikke nogen klar måne, som overskygger stjernerne på himlen. De fleste mener, at det er bedst at se på stjerner i oktober måned, men du kan naturligvis også nyde det i andre måneder.

Læs en god bog

Du kan også læse en god bog i haven. Det kan sagtens være sjovt, hvis det er en humoristisk bog. Måske synes du, at det er sjovt at læse en bog, som du lærer af. I sidste ende handler det om, at du læser noget, som du kan nyde at læse. Ude i haven har du færre distraktioner. Du kan lade mobilen ligge indenfor, der er ikke noget fjernsyn, som tager din opmærksom osv. Derfor kan det være en god idé at læse ude i haven, hvis temperaturen tillader det. Hvis det er køligt, kan du gøre ligesom ovenfor og sætte dig med en kop te og et tæppe.

Læg dig i hængekøjen

Du kan overveje at sætte en hængekøje op, hvis du har plads til at gøre det. Du kan lægge dig og slappe af i hængekøjen. Der kan du overveje at meditere, lytte til musik, en podcast eller noget helt fjerde. Du kan også bare tage en god lur i hængekøjen, mens du er udenfor.

Skriv dine tanker ned

Måske tænker du, at dagbøger er for teenagere. Det er det ikke nødvendigvis. Du behøver heller ikke at kalde det for en dagbog. Du kan sætte dig ned og skrive dine tanker ned. Det kan for eksempel være dine mål for det kommende år. Måske skriver du en bucket list med, hvad du drømmer om at opleve i dit liv. Der er mange ting, som kan være fordelagtige at skrive ned på papir.

Pas dine blomster

Flere personer har ikke blomster i haven, fordi det bliver til en form for pligt. Du kan dog nyde mange gode fordele ved at passe på blomster i haven. Blomster kan øge dit niveau af positiv energi. Det kan hjælpe folk med at føle sig mere sikre og afslappede. Ligeledes kan det fremme innovation, produktivitet og kreativitet. Det kigger vi mere på nedenfor.

Mal sten

Det er ikke kun en god aktivitet for børn, men også voksne. Faktisk er det en god idé for både børn og voksne, som I kan lave sammen. I kan male sten i haven. Det er afslappende og nærmest terapeutisk. Desuden kan du bekymre dig mindre om at svine ting til, når du er udendørs og ikke inde i huset.