Har du og din familie længe overvejet at føje et ekstra logrende medlem til familien? Så er der naturligvis en masse forberedelser, der skal igangsættes, inden dette nye logrende medlem får lov at komme med hjem.

I det følgende vil vi hjælpe dig i gang med at gøre din have mere hundevenlig, således at I alle kan få nogle fantastiske stunder ude i det fri med den lille nye hund. Herunder kommer der nogle generelle bud på hvilke elementer, I helst skal have inkorporeret i jeres have, inden jeres nye hund får lov at snuse rundt. For at holde det på et generelt niveau, kan vi ikke give specifikke råd til hvert enkel race. Forhør jer eventuelt med forhandleren af jeres hund for specifikke krav til racen. Alternativt kan du få mere viden om hunde her.

Hundeforskring

Indhegn haven og undgå sure naboer

Uanset om I har fået jer en velvoksen hund eller hundehvalp, skal jeres have gerne have et hegn, således at der fra hundens side ikke opstår forvirring for, hvor grænserne går. På denne måde er I nemlig også sikret mod, at jeres hund render over til naboens have og forstyrrer.

Dernæst er et hegn til haven en super god ide til især hundehvalpe, der stadig er under træning og opdragelse. Hundehvalpe kan nemt komme til at smutte under hækken og fare vild, fordi de ikke kender deres territorier godt nok. Sørg for at jeres hegn går hele vejen ned til jorden, så selv den mindste spilopmager ikke kan smutte igennem.

Pas på jeres andre dyr

Har i for eksempel kaniner eller høns ude i haven, er det vigtigt, at disse bure også er godt beskyttet mod ubudne gæster. Nysgerrige hundehvalpe kan nemt komme til at lave en masse rav i den, hvis de får lov at gå for tæt på de andre dyr. Kom derfor et ekstra hegn omkring disse bure, indtil jeres hund finder sig til rette.

Hundeforskring

Fjern tjørnebuske og andre farlige genstande

Slutteligt kan det være en god ide, at få fjernet de irriterende tjørnebuske bagerst i haven såvel som skovle og river fra dagens havearbejde. Disse elementer kan hurtigt gå hen og blive farlige, hvis ikke man holder rigtig godt øje med sin hunds færden. Farlige genstande i haven er altid til fare, uanset hvor gammel jeres hund er. Fjern disse for at undgå større komplikationer fremover.