En rigtig mand kan selvfølgelig sagtens eje en hund, og det behøver heller ikke at være den stereotype kamphund eller voldsomme schæfer, før det er mandigt. Bare det at vise at man kan tage ansvar og drage omsorg for en anden end selv er faktisk utroligt mandigt.

Mange mænd har dog en tendens til at synes om større hunde, og så skal du selvfølgelig anskaffe dig noget udstyr til store hunde.

Hvis du anskaffer dig en hund som helt ny hundeejer, er det dog ekstremt vigtigt, at du passer godt på dyret. Selvom man aldrig har haft hund før, og man ikke føler, at man ved, hvad man laver, kan man godt blive en enormt god hundeejer. Især hvis man følger nogle af de nedenstående tips og tricks.

hund

Lad hunden blive tryg

Når du første gang træder inden for døren i dit eget hjem med en hund trissende i hælene, kan det være svært at huske, at alt dette selvfølgelig er komplet fremmed for hunden. Det gælder både dig og hjemmet.

Mange eksperter råder derfor til, at man tager op mod 2 ugers ferie, hvor man kan være sammen med hunden og lære den både hjemmet og senere den omkringliggende verden at kende.

Senere hen er det dog også vigtigt, at du forsøger at vænne hunden til at være alene hjemme gennem længere perioder. Ellers kan det blive et rent kaos, når den en morgen opdager, at du ikke længere er der.

Giv den hvad den har behov for

At give en hund hvad den har brug for handler ikke bare om foder, selvom det er en betragtelig del af det. Hunden kan nemlig ikke selv finde føde, og det du giver den er det eneste, den får i løbet af en dag. Det er derfor altafgørende, at du giver den både vand og næringsrigt foder. Selvfølgelig skal du heller ikke give den for meget, da du i så fald ender op med en tyk og doven hund, men det er en balancegang, som man efterhånden lærer.

hundefoder

At give en hund hvad den behøver handler også i høj grad om bevægelse. Du bør gå tur med din hund dagligt næsten lige meget, hvilken race det er. Nogle typer hunde har dog brug for langt mere end bare en lille kort gåtur. Store slædehunde kan for eksempel have brug for mange kilometers bevægelse hver dag.

Der er meget andet at huske, når man passer en hund, men med disse basale regler, kan du nå langt.