Er du ved at køre lidt i ting med de samme ting i haven? At det føles som om, at der ikke rigtig sker de store ændringerne selvom du lægger en masser kræfter og tid i at pleje den og lave om? Hvis man gerne vil have en have, der skiller sig ud i forhold til alle de andre firkantede plæner indrammet af ligusterhække, så er det måske på tide at søge nye græsgange for ny inspiration.

Denne inspiration er måske ikke så nem at hente blandt andre danskere, da mange danske haver på en eller anden måde minder om hinanden i stilen. Prøv i stedet at søge udenlands – og her menes der ikke til et af vore nabolande, som i varierende grad minder om vores indretning, både indenfor og ude i haven. Prøv i stedet at søge længere væk, hvor skikkene og kulturen er en helt anden. Et muligt sted at tage hen kunne være Sri Lanka.

Sri Lanka er kendt for enestående natur og exceptionelle blomsterparker

På Sri Lanka kan man få en lækker ferie, men samtidig snuse en masse fantastisk og enestående kultur til sig, som sagtens kan bruges til inspiration til haven hjemme i Danmark. Sri Lanka er nemlig kendt for sine mange og smukke haver, der indeholder de mest fantastiske farvespil og kulturelle aspekter.

smukke Sri Lanka

Man kan blandt andet opleve nogle parker, hvor man kan se en masse fantastisk gardnerarbejde. Man kan blandt andet se sådan en blomsterpark i byen Anuradhapura, men der findes flere af dem på Sri Lanka, og de er helt sikkert et besøg værd – både for dig, som gerne vil have inspiration til din egen have, men også til dig, som bare gerne vil have en unik oplevelse for livet, der aldrig går i glemmebogen.

Fra minimalistisk i Danmark til farvestrålende og frodigt på Sri Lanka

Alt på Sri Lanka fremstår mere frodigt, med stærke farver og en unik vækst. Der er masser af blomster og planter i naturen, som gør øen til noget helt specielt. Stilen i Sri Lanka er langt fra den danske stil. Herhjemme er der rigtig meget mode i den minimalistiske, skandinaviske stil, hvor der stræbes efter lyse, afdæmpede farver uden en masse pynt og detaljer.

På Sri Lanka er det anderledes. Der bliver gjort rigtig meget ud af detaljerne på deres håndværk. Om så det bare gælder en bænk til haven, så er den udført med tanke på den mindste detalje. Farverne er i de varme toner og beplantningen er som taget ud af et eventyr. Der bruges ofte også springvand og lignende som ekstra detaljer i haveindretningen.

Sri Lanka har rigtig meget at byde på – for både naturelskeren og haveentusiasten. De har en helt anden kultur, som danner rammer om deres natur og de mange flotte Gardens, hvor man rigtig kan se deres evner inden for have og gartneri. Det er helt sikkert et besøg værd.