Rigtig mange danskere er så heldige at have en have tilknyttet til deres bolig. Og derfor tilbringes landets haveejere naturligt nok rigtig mange timer i baghaven – og især om sommeren. Netop fordi vores haver spiller så central en rolle i vores liv, så er der også rigtig mange mennesker der går med drømme om at anlægge en terrasse derhjemme. Men hvilken type terrasse skal man så vælge at anlægge?

Sten eller træ?

Når det kommer til terrasser, så vil man som udgangspunkt stå overfor et valg mellem sten eller træ som materiale. Selvom en stenterrasse kan være en ganske find løsning, så er der alligevel en hel del der taler for at vælge træ som materiale til din nye terrasse.

vase

Vælg den rette træsort der matcher

Hvis du i lighed med rigtig mange andre husstande herhjemme har et hjem med trægulve, så vil det bestemt ikke være en ringe idé hvis din terrasse matcher dit indendørs look. Du kunne f.eks. også vælge flotte træmøbler til din terrasse, der vil tage sig perfekt ud  sammen med din nye terrasses smukke træ. Hvis du allerede ejer møbler i træ – såsom et smukt plankebord – så vil det være oplagt at supplere dine træmøblerne indendørs med et flot plankebord udendørs. Klik her for at se et par bud på nogle plankeborde i naturlige og smukke designs.

Træ er lig med et naturligt og varmt look

Ved at vælge en terrasse i træ, så er du dermed garanteret en æstetisk tiltalende terrasse, der samtidigt vil kunne passe perfekt til stort set enhver boligtype herhjemme. Hvis du samtidigt vælger den samme træsort som dit gulv indendørs, så vil du nu helt automatisk skabe en langt større sammenhæng mellem din boligs inden- og udendørs arealer. Desuden er træ et dejligt varmt materiale, der ikke blot ser smukt ud men faktisk også kan have en beroligende effekt på din sindstilstand. En terrasse i træ giver i modsætning til en stenterrasse nemlig et langt varmere og mere naturligt look, som helt sikkert vil få dig til at tilbringe ekstra mange timer på din terrasse.