Drømmer du om at få et helt stort æbletræ i din have? Så kan du her finde ud af, hvordan du vælger det rigtige æbletræ, passer det så det vokser sig stort.

Dette skal du gøre for at dit æbletræ vokser sig stort

For at et æbletræ vokser sig stort, så kan du først og fremmest vælge det helt rigtige træ, og så skal du passe det rigtigt. Når du skal vælge et træ, så skal du vælge et af dem, som kan vokse sig store og give dig lækre æbler år efter år. Det kræver en stor have at have et stort æbletræ, og det kræver en del pasning. Der findes mange forskellige æbletræer med forskellige æblesorter, så det handler om, at du skal finde det helt rigtige til dig. Det kan være, at du har smagt et virkelig godt æble, som du gerne vil have i din have. Du kan finde et stort æbletræ, køb det med det samme og få æbler i din have.

 

Når du skal købe et stort æbletræ, så skal du vælge den æblesort, du gerne vil spise år efter år. Derefter skal du plante æbletræet et sted, hvor det kan få meget sol. Det er vigtigt, at du sørger for, at der er et stykke jord rundt om træet, som ikke har hverken ukrudt eller græs. På den måde kan du sørge for, at dit nye æbletræ får alt den næring, det skal bruge, for at vokse sig stort. Dette kan du også sørge for, ved at give dit træ gødning, så det kan vokse.

Lær at passe dit æbletræ rigtigt

Et stort æbletræ kræver, at det bliver passet. Det skal have nok sollys, vand, gødning og det er vigtigt at sørge for, at dit æbletræ får alt den næring, det har brug for. Det kan du gøre ved at sørge for, at holde området rundt om træet frit for ukrudt. På den måde kommer æbletræet ikke til at kæmpe om næringen fra jorden, men det får naturligt alt den næring, træet har brug for. Det kræver en smule arbejde at få et stort og flot æbletræ, så det skal du være forberedt på. Det bliver det hele værd, når dit æbletræ vokser sig stort med flotte og lækre æbler på.

Køb æbletræ

Det er vigtigt, at du sørger for at give dit æbletræ den gødning, det har brug for. Det skal kun have gødning 3-4 gange om året, men det vil sørge for, at dit træ kan vokse sig stort hurtigt. For at du husker at give dit træ gødning, så skal du skrive det ind i din kalender. På den måde er du sikker på, at du ikke glemmer det. Det gør tingene meget nemmere for dig, og det sørger for, at dit træ får den gødning, det har brug for.

Vælg flere forskellige træer til en stor have

Hvis du drømmer om et stort æbletræ, så kan det være, at du har en stor have. Så har du faktisk mulighed for at have flere forskellige æbletræer i din have. Det handler bare om at placere dem, så de alle sammen kan få nok sollys. På den måde kan du få flere forskellige æbler hvert år.

 

Du kan vælge forskellige æbletræer, der giver æbler på forskellige tidspunkter af året. Så er du sikker på, at du altid har friske æbler ude i haven, der er klar til at blive spist, eller til at blive brugt i mad. Det er noget, som kan give dig en masse værdi i hverdagen, fordi du altid har frisk frugt i haven.

Æbletræ køb