Det er oftest noget vi ikke ønsker at tænke på, men vi ved også alle at det ikke kan undgås at man skal opleve at miste en af sine kære på et tidspunkt i livet.

Sorgens tid og det praktiske

Når man mister en af sine kære, kan det være at man har været forberedt ligeså vel som man kan opleve at det hele sker meget pludseligt. Uanset hvad er der en del praktiske ting der skal komme i stand i forbindelse med at nogen går bort.

Den praktiske proces der er i at tage afsked med sine kære, er en proces de fleste gerne vil se sig fri for og det er også her, at du kan gøre brug af en bedemand, så du og de andre efterladte, kan få mulighed for at sørge bedst muligt.

Bedemand vil vide hvilken tid du og de andre efterladte står midt i, og har derfor fokus på at klare det der kan klares for dig. Det handler om at tage ordentlig afsked og at gøre dagen unik og i den afdødes ånd.

Få hjælp fra din bedemand til det praktiske

Nogle personer har allerede inden deres bortgang overvejet hvilken kiste og hvilket tøj de ønsker at tage afsked i, mens man andre gange må stå med beslutningen selv. Her kan bedemanden også være med til at lette, ved at guide dig igennem dine beslutninger.

Skal du have hjælp til at vælge de blomster og den udsmykning der skal være, kan bedemanden også være behjælpelig her. En bedemands opgaver er udover alt det praktiske også at sørge for at det bliver en unik afsked.

Det er forskelligt fra person til person hvad der ønskes fra selve bortgangen til begravelsen eller bisættelsen er sket og derfor vil det altid være en fordel at finde en bedemand der har erfaringen med sig, så der kan guides de helt rigtige steder.