Ens have er en stor del af ens hjem. Det er sandsynligvis der, man bruger langt de fleste sommeraftner; det kan være til en grillaften sammen med nogle venner eller bare, hvor man slapper af alene med et glas vin. Det er også der, hvor sneboldskampene vil tage sted om vinteren, mens efteråret formentligt vil gå med at samle blade og måske plukke æbler. Lige meget hvilken årstid det er, vil haven garanteret være et samlingspunkt, og det er derfor vigtigt, at haven er flot, og et sted man har lyst til at være.

Det kan dog være en dyr affære at sætte en have i stand – især hvis den skal være helt perfekt. Det er noget, som de færreste vil have råd til uden nogen form for hjælp. Man kan derfor vælge at låne penge til projektet. Det er helt normalt at låne til at istandsætte huset – så hvorfor skulle man ikke gøre det samme med haven?

Lån til haven

Når man snakker om at tage lån, forventer langt de fleste, at det vil være dyrt. Men det behøver det slet ikke være, fordi sådan får du et lån uden renter: lån under et hvis beløb. Mange lånesider tilbyder folk at låne op til et hvis beløb rentefrit. Ofte skal pengene betales relativt hurtigt tilbage også, men det er en perfekt løsning, hvis man har indvilliget i at holde den årlige grillfest, og haven ligner noget, man synes er løgn. Det rentefri beløb varierer fra side til side, men det ligger på omkring 4.000 kroner. For det beløb kan man altså få fikset en stor del af haven. Man kan købe en masse flotte buske og blomster, som let gør haven lidt smukkere. Man kan også vælge at investere pengene i en flottere græsplæne eller hæk – der er mange muligheder, og det er helt op til en selv.

Lån mere end 4.000 kroner til dit haveprojekt

Hvis du ikke helt føler, at 4.000 kroner er nok til at sætte din have i stand, er der flere muligheder for at låne flere penge.

Du vil sandsynligvis ikke kunne finde mange virksomheder, som tilbyder store lån uden renter, men du kan finde lån, hvor renterne ikke er ekstrem høje. Der er rigtig mange steder, som tilbyder en masse lån, så det gælder om at finde den type lån, der passer bedst til en selv. For eksempel vil renterne ofte være lavere, hvis beløbet hurtigt skal betales tilbage. Så hvis du ved, at du vil have pengene hurtigt, kan det være en udmærket idé at tage nogle lån med en kort løbetid.

Et stort lån kan for eksempel være nødvendigt, hvis man gerne vil købe en masse haveudstyr som for eksempel en havetraktor, eller hvis man gerne vil anlægge en lille sø eller bygge en terrasse for at gøre haven ekstra tiltrækkende. Prøv derfor at find billige lån, så du stadig kan få den have, som du går og drømmer om.