Det er altid fantastisk, når foråret banker på døren og vi kan komme ud og bruge haven. I den forbindelse kan det være dejligt med nye projekter eller nye sjove ideer til aktiviteter, i kan lave sammen udendørs. Læs med her og find den gode inspiration til gode dage brugt i haven.

Anlæg en køkkenhave

En rigtig god ide til at gøre haven både spændende og nyttig er ved at anlægge en køkkenhave. Hele familien kan være med på projektet og i kan sammen høste frugten af jeres arbejde med at få planterne til at gro. En køkkenhave er en super måde at involvere børn i havearbejde.

Giv for eksempel ungerne hver et hjørne af køkkenhaven og lad dem hver især passe og dyrke deres egne grøntsager og blomster. Tal om processerne med havedyrkning og giv dem noget at passe på og gå op i hele foråret, sommeren og et stykke ind i efteråret. Det bedste ved en køkkenhave i haven er selvfølgelig de friske grøntsager, som hver aften kan ramme køkkenbordet og gøre jeres måltider meget sjovere.

Have

Skyd på mål med et luftgevær

En super sjov aktivitet i haven kunne være at skyde til måls. Lav små konkurrencer og øv jer hver især på at ramme plet hver gang. At skyde til måls kan for eksempel gøres med et ufarligt luftgevær. Du kan få mere rådgivning her og i den forbindelse læse om de gode råd til håndteringen af et skydevåben.

Invester i et drivhus og forlæng din havesæson

En god måde at forlænge havesæsonen er ved at investere i et drivhus eller en havepavillon i glas. Glæden ved at tage hul på grillsæsonen og havens glæder allerede i foråret og forlænge sæsonen helt ind i efteråret, er guld værd.

Ved at indrette drivhuset eller pavillonen med havemøbler, middelhavsplanter og anden hygge, som vi forbinder med varme, så skaber du her en helt særlig stemning, som vil drage tankerne hen imod varme himmelstrøg. Skal drivhuset have endnu et nyk op på den sydlandske stemning, så invester i en lille terrassevarmer og oplev at du i drivhuset sagtens kan holde varmen ved hjælp af lidt ekstra varme.

Sjov_i_haven_drivhus

Køb havespil

Spil til haven skaber både hygge og er god aktivitet for hele familien. Kroket, kongespil og petanque er bare nogle af de spil, som findes derude og som kan være med til at gøre opholdet i haven meget sjovere.