Selv når sommersolen skinner over det danske land og der ikke er faldet en eneste dråbe regn de seneste to måneder, kan det nogle gange være svært at finde en god undskyldning for at komme ud og nyde den smukke have, der ellers ligger lige uden for døren.
Det kan en såkaldt grillfest med venner eller familie lave om på. Du inviterer ganske enkelt en håndfuld mennesker over, og så kan i ellers sidde uden for i sommervarmen og nyde en herlig omgang grillmad.
Med en smule planlægning kan en grillfest blive en rigtig god måde at få set gamle bekendte igen. Ønsker du at arrangere din næste grillfest, så find en billig grill og noget godt kød. Så kan det stort set ikke gå galt.

Mere end bare kød

En af de største indsigelser, som mange har mod grillmad, er dog hvor ens og kedeligt det efterhånden er blevet. Netop fordi grillmad er blevet synonymt med kød i mange mennesker ører, har der været en tendens til at det er blevet det samme, der serveres til grillfester.

Især med den seneste udvikling inden for de grilltyper, der er tilgængelige for den almene forbruger, er der ingen undskyldning for ikke at prøve nogle mere alternative retter på grillen.
Med en gasgrill er det for eksempel langt nemmere at sikre sig, at maden får lige præcis den rigtige varme og på den måde ikke får den karakteristiske men irriterende smag af brændt grillmad. En gasgrill kan findes i mange forskellige prisklasser, så hvis du endnu ikke er helt overbevist om, at grillen er din nye gastronomiske hobby, så kan du nemt købe en billigere grill, der stadig har gasgrillens fordel, i og med man kan skrue op og ned for gassen. Er det tilfældet, så kan du finde billige gasgrill her.

gasgrill

Hvis du allerede er en madlavnings entusiast, vil ideen om at kunne lave hele retter af mad på grillen med garanti interessere dig. Selv hvis det ikke er tilfældet, er det imidlertid overraskende simpelt og ligetil, og med de rigtige redskaber, kan man få næsten alt til at smage godt, hvis bare man følger opskriften.

Selv grøntsager kan nu få deres plads på grillen. Særligt peberfrugten passer sig for eksempel rigtig godt som grillmad. Derfor kan man også allerede finde utroligt mange opskrifter på farseret peberfrugt velegnet til grill. Tiderne med grillpølser og kold kartoffelsalat er omme.

En grillfest handler om andet end mad

En grillfest handler dog i bund og grund ikke om maden, eller hvor god den er. I så fald kunne man muligvis have fået en bedre oplevelse ved at gå på restaurant eller bare tilberede maden i ovnen og på kogepladen indenfor.
Vi griller for samværets skyld. Fordi madlavning på den måde kan blive en aktivitet, som vi gør i fællesskab på trods af, at meget få deltager aktivt. Derfor afhænger en grillfest mindst lige så meget af dem, som du holder den sammen med, hvilket selvfølgelig også er værd at overveje, når du planlægger din næste grillfest.