Kender du en haveentusiast, som snart skal forkæles eller fejres? Hvis man ikke selv er så meget inde i havearbejde og havetilbehør, så kan det være lidt svært at finde på den perfekte gave. Man vil jo gerne give noget, som bliver modtaget med glæde, og ikke bare noget, som der kommer et høfligt smil og ”tak” tilbage af.

Et af problemerne ved at give gaver til haveentusiaster er, at de ofte har nogle helt klare visioner og drømme for deres have. Det betyder derfor, at man ikke bare kan købe en hvilken som helst plante eller pyntegenstand. Kender man vedkommendes hobby godt, og har vedkommende lavet en udførlig ønskeliste, så er det naturligvis lidt nemmere.

Overrask haveentusiasten med en uventet og lækker oplevelsesgave

flot indpakket gave

Det er alligevel lidt sovere at overraske folk med en fed gave, som de slet ikke havde tænkt på eller forventet. Noget, som de fleste mennesker har til fælles, er interessen for oplevelser. Vi elsker at lære nye ting, at opleve nye ting og få stimuleret vores sanser. Derfor vil en oplevelsesgave være en rigtig god idé.

Hvordan kombinerer man så lige oplevelser med have? Man kan naturligvis give et gavekort til diverse blomsterparker. Dette kan give inspiration til haveentusiastens egen have. Man kan også vælge at give en lærerig oplevelse, som vedkommende kan få glæde af mange gange efterfølgende. Der kan eksempelvis være tale om et udendørs madlavningskursus.

Tilbered mad over bål eller grill og nyd stemningen og haven med familie og venner

Haveentusiasten har for det meste helt styr på haven, og da vedkommende elsker at tilbringe tid udendørs, så hvad vil være bedre end at hygge sig endnu mere med en god aktivitet ude på terrassen. Der er et eller andet befriende ved at lave mad under åben himmel. Og så er det nærmest en hel kunst at betjene en grill, hvor man kan lave alt fra røde bøffer til flæskestegen juleaften.

mad på grill

Grill området bliver hurtigt til et samlingspunkt for familie og gæster til en lækker familiemiddag. Man står og nyder duften fra maden, med en øl eller sodavand i hånden og hyggesnakker. Da mad over grill eller bål ofte er et længerevarende projekt, så giver det også tid til at geare ned, slappe af og bare nyde selskabet – og naturligvis den smukke have, som haveentusiasten har formået at forme.

Et udendørs madlavningskursus er for alle – både den erfarne og nybegynderen

Man behøver ikke at være hverken nybegynder eller ekspert i madlavning for at deltage i et udendørs madlavningskursus. Det, at lære at lave mad udendørs er for alle og man bliver udfordret og lærer uanset niveau. En grill er nemlig til meget mere end bare pølser og hot wings. Forestil dig at tage en frisk fisk, lære at skære den ud selv og tilberede den over åben ild. Det giver en helt formidabel, lækker og lidt røget smag, som man ikke kan opnå inde i køkkenet.

Find udendørs madlavningskurser i hele landet

Der er madlavningskurer forskellige steder i landet, så det er altid muligt at finde et, der ligger tæt på. Book kurset her. Vil man gerne give en lidt større gave, så kan man go i modsat retning og vælge et sted, som er i den modsatte ende af landet og så kombinere det med et lækkert hotelophold. Det kommer naturligvis an på ens budget.